Несподівано: Пашинський разом з іншими нардепами хоче ліквідувати "Укроборонпром"

Автори законопроекту вказали, що неефективне управління держпідприємствами, які входять до складу концерну, тягне за собою неможливість задоволення потреб ЗСУ.
"Укроборонпром" можуть ліквідувати? Ілюстрація: РБК.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону 10248, який передбачає ліквідацію "Укроборонпрому". У документі, опублікованому на сайті парламенту, зазначено, що ініціативу підтримали відразу декілька народних депутатів: Тетяна Чорновіл, Іван Винник, Сергій Пашинський, Андрій Тетерук, Андрій Левус та інші, передають Патріоти України.

Автори вказують, що неефективне управління держпідприємствами, які входять до складу "Укроборонпрому" тягне за собою неможливість задоволення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань в продукції оборонного призначення. А також втратою інвестиційної привабливості підприємств, і в зловживаннях з боку посадових осіб держпідприємств, що складаються в укладанні договорів і перерахування бюджетних коштів суб'єктам господарювання, які мають ознаки фіктивності тощо.

Пропонується змінити особливості приватизації об'єктів держвласності, здійснення державно-приватного партнерства в зазначеній сфері та відновлення платоспроможності боржника - суб'єктів державної власності оборонно-промислового комплексу або визнання їх банкрутом.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...