Несподівано: Залужний зізнався, що вчився у головнокомандувача ЗС РФ Герасимова

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний зберігає у своєму кабінеті публікації й твори начальника Генштабу ЗС Росії генерала Валерія Герасимова. Залужний розповів про це для The Time, передають Патріоти України.

"Я виріс на російській військовій доктрині й досі вважаю, що вся військова наука знаходиться в Росії. Я навчався у Герасимова. Я читав усе, що він колись написав...Він найрозумніший з людей, і мої очікування від нього були величезними", – каже Залужний про свого "колегу", який старше за нього на майже 18 років.

Валерій Герасимов: життєпис

Герасимов народився у Казані в 1955 році. У 2013 році він отримав звання Генерала Армії. У 2016 році його нагородили званням "Герой Російської Федерації".

У листопаді 2012 року Герасимов отримав призначення на посаду Головнокомандувача Збройними силами Росії.

На думку низки зарубіжних військових фахівців, він вважається творцем так званої "доктрини Герасимова", яка лягла в основу російської концепції війни нового покоління. Герасимов - основоположник терміну "гібридна війна".

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...