Несподіваний крок: Зеленський відсторонив генпрокурора Венедіктову та звільнив голову СБУ Баканова

Президент України Володимир Зеленський відсторонив від посади голову Офіса генпрокурора Ірину Венедіктову та усунув від виконання обов'язків голову Служби безпеки України Івана Баканова. Відповідні укази з'явилися на сайті Офісу президента, передають Патріоти України.

"Відповідно до частини другої статті 11 Закону України "Про правовий режим воєнного стану" постановляю: відсторонити ВЕНЕДІКТОВУ Ірину Валентинівну від посади Генерального прокурора", - йдеться у повідомленні.

Іншим указом в.о Генерального прокурора Зеленський призначив Симоненка Олексія Юрійовича. "Відповідно до статті 47 Дисциплінарного статуту Збройних Сил України, затвердженого Законом України від 24 березня 1999 року № 551–XIV, усунути БАКАНОВА Івана Геннадійовича від виконання обов'язків Голови Служби безпеки України", - йдеться у іншому повідомленні.

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...

Цифри лише ростуть: Британія шокувала втратами російської армії у війні в Україні

неділя, 28 квітень 2024, 11:44

Британія оцінює, що Росія втратила у війні в Україні вбитими та пораненими приблизно 450 000 військових, без урахування військових компаній. Таку оцінку дав міністр у справах збройних сил Лео Докетрі, чию цитату наводить британський портал UK Defence J...