Несподіваний поворот: Метою удару окупантів по бійцях 128-ї ОГШБр міг бути комбриг, - ДБР

Метою ракетного удару росіян по бійцям 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади (ОГШБр) у Запорізькій області міг бути комбриг, який на місце нагородження бійців запізнився. Про це радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян повідомила в ефірі інформаційного марафону "Єдині новини", передають Патріоти України.

"На сьогодні у слідства є припущення, що імовірною мішенню, у тому числі, мав стати і комбриг, який не встиг на шикування за випадковим збігом обставин", - сказала Сап'ян.

Вона сказала, що ДБР проводить розслідування за 425 статтею Кримінального кодексу України (недбале ставлення військової службової особи до служби). "Слідчі працюють практично у цілодобовому режимі для того, щоби з'ясувати усі обставини і усі факти, що перебували цим подіям, і чому так трапилася", - сказала Сап'ян.

Вона наголосила, що усі винні у цій трагедії понесуть покарання.

Трагічна загибель бійців 128-ї ОГШБр

Міністр оборони Рустем Умєров розповів про результати перевірки загибелі бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади у Запорізькій області після ракетного удару російських окупантів.

Зокрема, встановлено, що було проігноровано всі правила маскування і поруч припаркували більше десяти автомобілів, коли у небі був зафіксований російський безпілотник-розвідник. Сигнал "ракетна небезпека" був поширений після ракетного пуску окупантів, але жодних централізованих безпекових заходів вжито не було.

3 листопада на Запорізькому напрямку російські окупанти вдарили по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади. Внаслідок атаки загинули військовослужбовці, а також поранені цивільні громадяни. Відомо, що загинуло 19 бійців.

Буде ще одна війна? Хезболла перетнула всі "червоні лінії". Іранські проксі вдарили по єврейському поселенню на Голанських висотах, багато жертв

субота, 27 липень 2024, 23:19

В той час як Єврейська держава з жовтня 2023 року веде бої на півдні, у секторі Гази, на півночі може спалахнути війна ще більшого масштабу. Терористи угруповання Хезболла завдали ракетного удару по Голанських висотах. Боєприпаси вибухнули в районі Ма...

"Убивства опонентів, які мали полярних прихильників, призведуть до хаосу. Тому мені цікаво не те, хто виконавець убивства Фаріон, а хто смикав за ниточки", - Береза

субота, 27 липень 2024, 22:00

"Коли я писав блог по вбивству Фаріон, то зразу сказав, що ви будете здивовані вбивцею і мотивами", - пише у своєму блозі Борислав Береза, передають Патріоти України. "Зараз бачу сміхуйочки з приводу, що наступною жертвою мав бути Макс Бужанський. Про ...