Неспокійний тиждень на Донбасі: Окупанти націлилися на Світлодарськ, Авдіївку і Маріуполь

Противник продовжував активне ведення повітряної розвідки з метою виявлення змін в бойових порядках Об'єднаних сил із застосуванням БПЛА.

За минулий тижневий період інтенсивність нанесення вогневих ударів з боку російсько-окупаційних формувань по позиціях українських військ і населених пунктах на підконтрольній Україні території продовжувала залишатися на досить високому рівні. Про це повідомляє один із координаторів групи «Інформаційний опір» Костянтин Машовець, передають Патріоти України.

В ході обстрілів і збройних провокацій окупанти використовували 152/122-мм артилерійські системи, 120/82-мм міномети, штатне озброєння бойових броньованих машин (в окремих випадках - танків), зенітні установки, ПТРК, великокаліберні кулемети, ручні і станкові гранатомети, стрілецьке озброєння.

Передові підрозділи противника, посилені снайперськими групами, продовжували активно діяти уздовж всієї лінії зіткнення. Найбільш інтенсивно вогневі удари наносилися противником по позиціях українських військ в районі населених пунктів: Кримське, Лебединське, Луганське, Південне, Травневе, Нижнєтеплове, Новоолександрівка, Катеринівка, Новолуганське, Зайцеве, Новозванівка, Новгородське, Авдіївка, Світлодарськ, Майське, Майорськ, Троїцьке, Богданівка, Пищевик, Мар'їнка, Красногорівка, Новотошківске, Новотроїцьке, Опитне, Попасна, Новоселівка, Павлопіль, Шуми, Талаковка, Піски, Новомихайлівка, Березове, Чермалик, Старогнатівка, Водяне, Гнутове і Широкине.
Для зміцнення своєї оборони і швидкого реагування на зміни в обстановці противник активно використовує мобільні бронегрупи, які як правило застосовуються на найбільш вразливих напрямках в разі активізації бойових дій.
Противник продовжував активне ведення повітряної розвідки з метою виявлення змін в бойових порядках Об'єднаних сил із застосуванням БПЛА. Всього в даний період зафіксовано 20 розвідувальних польотів БПЛА в т.ч. 15 прольотів БПЛА типу «Орлан-10», які здійснювалися з заходом в оперативно-тактичну глибину оборони Об'єднаних сил.
Особливу увагу противник зосередив на уточнення оперативної обстановки, змін в бойових порядках і місцезнаходження резервів Об'єднаних сил на Світлодарськ, Авдіївському та Маріупольському напрямах.
Чергові артилерійські розрахунки противника перебували в стані постійної готовності до нанесення вогневих нальотів по ЗС України. Продовжує помічатися активна діяльність снайперських і маневрених груп РЕР / РЕБ противника вздовж всієї лінії зіткнення.
Для забезпечення діяльності частин і підрозділів 1 і 2 АК ЗС РФ оперативного угруповання російських окупаційних військ з території Росії було доставлено близько 2000 тонн ПММ (в основному через залізничну ст. Ровеньки).
У зазначений тижневий період підтверджені втрати російських окупаційних військ на Донбасі склали 14 осіб:
1 омсбр 1 АК ВС РФ (Кальміуське) - 4 в / с;
3 омсбр 1 АК ВС РФ (Горлівка) - 2 в / с;
11 омсп 1 АК ВС РФ (Донецьк) - 2 в / с;
2 омсбр 2 АК ВС РФ (Луганськ) - 5 в / с;

7 омсбр 2 АК ВС РФ (Брянка) - 1 в / с.

Окупанти активізували штурми на півдні України: У ЗСУ назвали три гарячі точки, де йдуть запеклі бої

неділя, 5 травень 2024, 10:30

Російські війська активізували штурми у районі Роботиного Запорізької області, Кринок Херсонської області та острова Нестрига. Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня України Дмитро Плетенчук в ефірі телемар...

Стихія "допомогла" самоліквідуватись: У Чорне море з Криму віднесло човен із російськими строковиками

неділя, 5 травень 2024, 9:54

В окупованому Криму віднесло в море човен із строковиками з республік Північного Кавказу, розповів гауляйтер республіки Північна Осетія - Аланія Сергій Меняйло. Нині їхні пошуки продовжуються. За словами Меняйло, він отримав відеозвернення від однієї з...