"Несправжня країна": Прем'єрка Естонії заявила, що Путін намагався перешкодити їй стати генсеком НАТО

Прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявила, що лідер Кремля Володимир Путін намагався перешкодити стати їй генсеком НАТО. Про це вона розповіла виданню Svenska Dagbladet, передають Патріоти України.

Зазначається, що частиною цього перешкоджання було оголошення її в розшук російськими спецслужбами. За словами Каллас, таким чином РФ хотіла показати, що Естонія "несправжня країна", в якій діють російські закони, а також те, що сама Каллас є "антиросійським провокатором".

"Оголошення про розшук також стало сигналом для моїх європейських колег. Коли ми говоримо про різні посади на європейському рівні або в НАТО, головний аргумент проти мене полягає в тому, що я - антиросійський провокатор. Тому вони й внесли мене до цього списку, щоб дати зрозуміти, що я їх провокую", - заявила вона.

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...

Скандал не стихає: У Польщі знову пригрозили блокувати Україні вступ до ЄС через питання Волинської трагедії

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:25

Голова Польської селянської партії, міністр оборони країни Владислав Косіняк-Камиш заявив, що блокуватиме вступ України до Євросоюзу, допоки не вирішиться питання ексгумації і пам’яті жертв Волинської трагедії. Про це повідомляє Wirtualna Polska, перед...