Нетипова задача: Український ас розповів, як на МіГ-29 збив два "Шахеди" за один бойовий виліт

Збивати малорозмірні та малошвидкісні ударні дрони ворога для авіації непросто, але українські льотчики добре підготовлені та багато тренуються ефективно боротися з ударними БплА Shahed, повідомляють Патріоти України. з посиланням на пресслужбу повітряного командування "Захід"

Зокрема повітряники поділилися історією льотчика-винищувача Севастопольської бригади тактичної авіації, який збив два Shahed за один бойовий виліт.

"Відчуття впевненості було. Підіймався в небо з одного з оперативних аеродромів. Перед польотом "привітався" з літаком, подумки сказав, що маємо збити Shahed", - розповідає пілот Павло.

Після того, як він знищив один ударний дрон, отримав завдання на знищення ще однієї цілі.

"Тоді я знову сказав подумки своєму літаку: Ми маємо з тобою зробити це, збити й другого", - сміється Павло. – І ми це зробили. Ніч була безсонна, але результативна для мене і закінчилася спокійним ранком для українців, на яких були націлені ці два ворожих дрони".

Пряма мова: "Збивати малорозмірні і малошвидкісні ударні дрони не так просто, як здається. Треба все ретельно прорахувати: швидкість літака, свої маневри в небі. Та ми добре підготовлені, багато тренувалися і тренуємося, аби ефективно боротися з ударними БплА Shahed. Звичайно, відчуваєш радість, що вдалося знищити ціль. Але це триває лічені секунди, далі знову зосерджуєшся на виконанні наступних польотних завдань".

Пілот додає, що виявити ціль допомагають бойові розрахунки радіотехнічних підрозділів, зайти на неї – персонал пунктів наведення авіації. Це злагоджена робота великого колективу.

"Пам’ятаємо Героїв України, які віддали свої життя у цій битві": СБУ показала унікальні кадри спецоперації зі звільнення Зміїного

неділя, 30 червень 2024, 20:10

Два роки тому українські захисники звільнили острів Зміїний у Чорному морі. Служба безпеки України показали унікальні кадри спецоперації, передають Патріоти України. . У червні 2022 року спецпризначенці центру спецоперацій "А" СБУ разом із бойовими по...

Європейські технологічні стартапи розроблять аналоги російських дронів "Ланцет" для України

неділя, 30 червень 2024, 19:10

Слідом за українською розробкою "Булава", котра створена по мотивам російського "Ланцету" та вже має іти в серійне виробництво, ще дві європейські оборонні компанії, MBDA та KNDS, розробляють схожі баражувальні боєприпаси. Вони отримали назви Larinae т...