Невблаганний листоноша поставить на "лічильник": Кабмін оголосив про нові зміни у правилах вручення повісток до ТЦК

Якщо адресат проігнорує сповіщення Укрпошти, рекомендовані листи з повістками будуть вважатися врученими після закінчення терміну очікування у відділенні зв'язку

Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Про це йдеться в постанові від 25 червня 2024 р. № 747.

Згідно з документом, повістка або інший документ про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки "може бути надіслана рекомендованим поштовим відправленням з описом вкладення та повідомленням про вручення", передають Патріоти України.

Норму про "повідомлення про вручення" включено до інших нормативних документів, зокрема, до Порядку організації та ведення військового обліку призовників та до Порядку проведення призову громадян на військову службу.

Варто зауважити, що документ можуть надіслати рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення після закінчення 60 днів, відведениз для уточнення облікових даних. Це дає змогу підтвердити отримання через поштового оператора.

Повістка також може бути підтверджена:

  • датою отримання особою, що підтверджується документами від поштового оператора;
  • датою відмови від отримання поштового відправлення або відсутністю особи за адресою її місця проживання, повідомленою ТЦК.

Голови генерала Солода їй замало: Безугла подала заяву до ДБР на Сирського

понеділок, 1 липень 2024, 0:26

Заступниця голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, депутатка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла написала заяву до Державного бюро розслідувань на Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського. Вона звинуватила г...

Внаслідок ракетної атаки у Києві пошкоджена житлова багатоповерхівка на Оболоні. Постраждалим надається допомога

неділя, 30 червень 2024, 23:50

В Оболонському районі Києва внаслідок падіння уламків ракети пошкоджено багатоповерховий будинок, сталася пожежа, гостру реакцію на стрес отримали 6 осіб, зокрема дитина. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко, передають Патріоти України. . Дослівн...