"Невідомо, хто відповідатиме за якість": Розслідування Тетяни Чорновіл виявило фіктивність фірми, яка реєструвала вакцину CoviShield в Україні

Україні треба було наполягати на реєстрації вакцини безпосередньо самим виробником Serum Institute of India.

В Україні зареєстрували прототип вакцини AstraZeneca, її індійську версію CoviShield,через фірму Grace Of God, яку заснували 3 місяці тому. Компанія також має фіктивну адресу, повідомили в розслідуванні журналістки Тетяни Чорновіл, передають Патріоти України.

"Рішення про компанію, яка буде здійснювати реєстрацію вакцини в кожній окремій країні визначається самим постачальником", - повідомила директорка британської компанії-посередника в закупівлі вакцини Grown Agent Тетяна Коротченко.

Україні треба було наполягати на реєстрації вакцини безпосередньо самим виробником Serum Institute of India, тому що в іншому випадку невідомо хто відповідальний за якість препарату. Відкриті дані свідчать, що директором, керівником і бенефіціаром ТОВ Grace Of God є індус Пранаав Кумар. Його за місцем реєстрації не було. Фірма зареєстрована в бізнес-центрі на Русанівці в Києві, але реально її там немає.

В цьому ж офісному приміщенні розташована компанія співмешканця Пранаава Кумара, Кульдіпа Кумара. Вона в 1001-м офісі, якого не існує. Будівля має 8 поверхів і офіси на останньому поверсі мають нумерацію 800.

ТОВ "ВІА Мобайлс Юкрейн", яку зареєстрував співмешканець Кумара , проходить по кримінальних справах, де розслідується, як ця фірма формувала фіктивний податковий кредит. Тобто займалася мінімізацією податків, надавала такі послуги іншим фірмам, з приводу чого було розслідування в 2018-2019 роках.

Це означає, що фірма, яка зареєструвала в Україні CoviShield має фіктивну адресу, і бенефіціара, який зареєстрований у фіктивному приміщенні, разом з родичем, за яким тягнеться шлейф кримінальних справ - від шахрайства до мінімізації податків.

Джерело: Еспресо.ТV

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...