"Невідомо, скільки невдалих пусків було раніше": Експерт пояснив, чому росіяни запускають ракети переважно з Каспійського моря

Російська авіація використовує безлюдні місця як пускові майданчики крилатих ракет на випадок "позаштатних ситуацій" - як тієї, яка вранці 2 січня сталася в селі Петропавлівка Воронезької області РФ. Там падіння ракети окупантів зруйнувало будинки місцевих жителів, передають Патріоти України.

Командування військ країни-агресора не розкриває інформацію про те, скільки пусків були невдалими. На це в коментарі OBOZ.UA звернув увагу військовий експерт, колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

"Це пояснення того, чому росіяни запускають із Каспію, Чорного моря, виходять на якісь пускові майданчики – щоб коли ці ракети не спрацьовують, вони просто падали на безлюдну місцевість і ніхто ніколи не бачив", – заявив він.

Ступак зазначив: ми не знаємо, скільки подібних невдалих пусків було. "Але можна зрозуміти, що точно не один був невдалий", – сказав військовий експерт.

2 січня ЗС РФ здійснили повітряну атаку високої інтенсивності. Противник намагався перевантажити нашу ППО. Загарбники розраховували, що на велику кількість дронів-камікадзе Shahed, запущених раніше, українські військові витратить увесь боєзапас.

"А потім треба фізично кудись нашим військовим бігти, тягнути ці ракети або везти на вантажівці, підвозити на місце пуску... І в цей час вони запускають крилаті ракети, "Кинджали", – пояснив задум ворога Ступак. Він додав, що 10 випущених за один раз "Кинджалів" – це "істерика" російських окупантів.

Загроза для всього світу? Росія створила в Китаї секретний проект з виробництва військових дронів, - Reuters

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:32

Росія розробила і запустила виробництво ударних безпілотників дальнього радіусу дії в Китаї, призначених для використання у війні проти України, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. . За даними видання, російська компанія ІЕМЗ "Купол", ...

"Це не просто взяв човник, переплив": У ЗСУ розповіли, чи можуть росіяни форсувати Дніпро для захоплення Херсона

п’ятниця, 27 вересень 2024, 8:59

Російські загарбники не зможуть форсувати річку Дніпро, щоб захопити місто Херсон. Про це й етері телеканалу Еспресо речник Сил оборони Півдня України Владислав Волошин. Він заявив, що форсувати таку велику річку як Дніпро — дуже не проста задача. "Це ...