Невтішні дані для Зе-команди: Стало відомо, скільки українців не довіряють президенту України

Президенту Володимиру Зеленському на сьогодні не довіряють 50% громадян. Про це заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О. Яременка Ольга Балакірєва на прес-конференції, коментуючи результати соціологічного дослідження, проведеного центром "Соціальний моніторинг" 10-19 червня, передають Патріоти України.

За її словами, результати опитування показали, що баланс довіри до всіх органів влади знизився. Балакірєва зазначила, що у Зеленського "тривалий час після обрання тримався позитивний баланс довіри. Ситуація почала змінюватися в січні, і, як ви бачите, вже на тлі коронавірусу наші останні виміри, які були в травні й червні, показали зміну цього балансу, і зараз баланс довіри негативний". Вона повідомила, що на сьогодні Зеленському повністю довіряють 13% респондентів, скоріше довіряють 28,3%, скоріше не довіряють 25,4% і цілком не довіряють 24,8% опитаних.

"Отже, на сьогодні 50% населення не довіряють президенту Зеленському", - підкреслила Балакірєва. Вона зауважила, що "це такий дуже важливий дзвіночок". На думку експерта, Зеленський зараз вже повторює "шлях попередніх президентів з точки зору суттєвого зниження рівня довіри після року" правління. Також Балакірєва наголосила, що ще гірша ситуація стосовно довіри громадян до Кабінету міністрів, в якого баланс довіри мінус 54,3%; до Верховної Ради - мінус 55,4; до Нацбанку - мінус 44,5%.

Крім того, опитування показало негативний баланс довіри до СБУ, Національної поліції, до прокуратури, ДБР і НАБУ. Натомість, за словами Балакірєвої, Збройні сили традиційно залишаються з позитивним балансом довіри - їм не довіряють близько 30% опитаних, а довіряють більш як 60%, отже є 32% - позитивний баланс довіри.

Разом з тим Балакірєва наголосила, що переважна більшість опитаних вважають недоцільним проведення дострокових виборів президента України, хоча кількість таких громадян з грудня 2019 року зросла з 17% до 27%. За її словами, також зросла кількість прихильників дострокових виборів до парламенту - з 23% до 31%. "Хоча загальний баланс все ж таки свідчить про недоцільність проведення дострокових виборів, люди не хочуть знову втягуватися в політичні перегони парламентських чи президентських виборів", - підсумувала Балакірєва.

Під час дослідження 10-19 червня 2020 року методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондента було опитано 3037 осіб у всіх регіонах України, крім окупованих територій Луганської та Донецької областей і Криму. Похибка вибірки становить 1,1-1,9%.

Недоімперії женуть з Південного Кавказу: Кремль вимушено підтвердив факт виведення своїх "миротворців" з Нагірного Карабаху

четвер, 18 квітень 2024, 2:35

Баку та Анкара не залишили Москві вибору. Спікери Кремля дуже неохоче коментують подію, що б'є по імперській гордині. Росія дійсно виводить свої "миротворчі сили" із території Нагірного Карабаху, яка повернулась під контроль Азербайджану. Про це сказав...

Нема кому працювати: У РФ до роботи на підприємствах оборонного комплексу збираються залучити школярів

четвер, 18 квітень 2024, 0:55

У Татарстані (автономна республіка у складі РФ) вирішили залучити підлітків віком від 14 до 18 років до роботи на підприємствах оборонно-промислового комплексу. Парламент підготував програму, згідно з якою їм дозволять працювати на заводах у вільний ві...