Невже і тут вбачає злочин Порошенка? Зеленський уникнув згадки ролі Росії у дописі про катастрофу MH17, обмежившись абстрактним "відповідальність - неминуча"

Гарант знов не називає державу-агресора агресором і вбивцею майже 300 невинних душ малазійського Боїнгу

Президент Володимир Зеленський написав у Twitter про роковини катастрофи на Донбасі "боїнга" рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній". Однак не згадав про відповідальність держави-агресора, зазначають Патріоти України.

"Сум та біль у наших серцях у сьому річницю жахливої трагедії та невимовного злочину, який пам'ятатиме увесь світ. 298 загиблих рейсу MH17. Неможливо повірити, що це сталося в сучасному світі. Співчуваю. Докладаємо усіх зусиль для встановлення правди. Відповідальність – неминуча!" – написав він.

На сайті президента написали, що літак збили зенітною ракетою "Бук" з окупованої території Донбасу.

"Україна уважно спостерігає за судовим процесом, який триває в Нідерландах, і сподівається на співпрацю РФ зі слідчими в цій справі задля з'ясування правди та притягнення винних до відповідальності", - йдеться у дописі.

17 липня 2014 року в небі над Донбасом російські найманці атакували пасажирський літак "Боїнг-777". Загинули 283 пасажири і 15 членів екіпажу, які летіли з Амстердама до столиці Малайзії Куала-Лумпура.

Міжнародна слідча група довела, що путінські бандити збили пасажирський літак з протиповітряного комплексу "Бук". Він належить 53‑й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони збройних сил Росії, дислокованій у Курську. Фрагменти ракети виявили при розтині тіл членів екіпажу, в кабіні літака.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...