"Невже вони постраждали від російських ракет більше, ніж інші?!": Нардепка-"слуга" виступила проти Маршу рівності та "пропаганди ЛГБТ"

Народна депутатка від партії Слуга народу Юлія Яцик виступила проти популяризації, публічної підтримки, «пропаганди» та проведення масових заходів на захист ЛГБТ-спільноти. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Яцик обурила одна з цілей цьогорічного маршу рівності, яка полягає у захисті ЛГБТ-спільноти, що також потерпає від російських ракет. «Назвіть мені, які закони для життя звичайних українців утискають представників ЛГБТ? Або скажіть, невже представники ЛГБТ-спільноти постраждали від російських ракет більше, ніж наші діти, чи скалічені військові, чи безхатьки-ВПО, чи породіллі, які втратили немовлят через обстріли? А скільки взагалі представників ЛГБТ вступило до лав ЗСУ і боронить нашу країну в зоні бойових дій?» — написала депутатка.

Вона стверджує, що проведення заходів на підтримку ЛГБТ вимагає фінансових витрат для забезпечення охорони поліцією. Крім того, вона згадала про заборону проведення масових заходів під час дії воєнного стану.

За її словами, інші вразливі верстви населення України, наприклад, діти з інвалідністю, онкохворі, поранені військові та переселенці з тимчасово окупованих територій, потребують більшої підтримки з боку держави та світу. «Та вони й не потребують маршів-хизувань, мол, „дивіться, ми такі є!“ — їм реальна допомога потрібна! То ж чому влада переймається правами ЛГБТ більше, ніж опікується правами тих, хто дійсно потребує допомоги і захисту з боку держави?!» — пише нардепка.

Яцик додала, що варто враховувати збільшення прихильників партії республіканців в США та консервативних партій в Європі, які готові підтримувати Україну у війні проти Росії та які культивують «традиційні сімейні цінності».

Вона також порівняла ставлення до ЛГБТ-спільноти у Росії та в Україні. «В умовах, коли Росія, прикриваючись пустими в їх випадку гаслами про підтримку класичної сімʼї, прокладає собі дорогу до кабінетів потужних світових лідерів, які щиро розділяють ці традиційні сімейні цінності. Причому кудись „не туди“ ми звернули задовго до…» — вважає Яцик.

У коментарях під дописом виникло активне обговорення позиції депутатки. Так, блогер Роман Бутурлакін не підтримав висловлювання Яцик. «З такими поглядами вам нічого робити у Верховній Раді, бо Україна йде до Європейського Союзу. Подібні заяви нівелюють нашу євроінтеграцію, позаяк там місяць прайду — це свято», — написав він.

При цьому журналіст Руслан Кухарчук погодився з нардепкою, назвавши її думку «єдиною можливою з погляду здорового глузду». «Юліє, так тримати! Це єдино можлива позиція здорового глузду. Безсумнівно, саме така позиція матиме широку підтримку серед українських виборців», — стверджує він.

Через два дні після серії терактів в Дагестані: У Махачкалі знову стрілянина

середа, 26 червень 2024, 0:05

У столиці Дагестану Махачкалі увечері у вівторок, 25 червня, знову відбулася стрілянина. За даними місцевих ЗМІ, по російських силовиках у місті знову відкривали вогонь. . Відео зі стріляниною в місті публікують російські пабліки. . Telegram-канал Sh...

З російського полону повернулися 90 українських воїнів - Зеленський

вівторок, 25 червень 2024, 23:38

В Україну з російського полону повернулися 90 захисників. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у Telegram у вівторок, 25 червня. . "Вдома - це не просто слова. Вдома - це Україна. Сьогодні ще 90 наших людей повернулися додому з російського ...