Невже видохлися? РФ припинила штурми на Запорізькому напрямку

У ЗСУ розповіли про "нетипову поведінку" росіян на Запорізькому напрямку

Речник Оперативного угруповання військ Таврія Дмитро Лиховій в ефірі телемарафону повідомив, що на Запорізькому напрямку за останні три доби не зафіксовано жодних штурмових дій російських військ, що є нетиповою поведінкою для загарбників, передають Патріоти України.

За словами Лиховія, це привід звернути увагу, тому що ділянка велика й очевидно, що "росіяни нікуди звідси не поділися", але там не було штурмових дій за три доби й сьогодні теж немає значної активності.

Він додав, що українські військові стежитимуть за ситуацією, адже така поведінка росіян "нетипова для великого останнього періоду".

"Певна активність, якщо можна і так назвати, у нас зберігається на Придніпровському напрямку, де противник не полишає спроб вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Однак вчора був лише один ворожий штурм на позиції наших підрозділів в районі села Кринки", - зазначив Лиховій.

Речник наголосив, що ворожі штурми були безрезультатними, втрат позицій ЗСУ не допущено.

Лиховій також зазначив, що не пов'язував би ці події із Курською операцією, тому що в росіян немає ресурсів для ведення ефективних наступальних дій на кількох напрямках одночасно.

"Є певні підстави говорити, що, наприклад, кількість обстрілів артилерійських по наших позиціях теж частково скорочується. Воно не те щоб дуже сильно схоже на затишшя, але, наприклад, за минулу добу нарахували 280 російських обстрілів по наших позиціях із використанням 1450 приблизно боєприпасів. І це на сотні або на півтисячі боєприпасів, наприклад, менше, ніж було місяць тому", - заявив він.

Разом з тим, за словами Лиховія, активною залишається робота ворожої авіації. Росіяни завдали шість авіаударів, а також випустили шість керованих авіабомб і 60 некерованих авіаракет, як на Запорізькому, так і на Херсонському напрямках.

При цьому українські війська завдають значних втрат противнику.

Лиховій повідомив, що за вчорашню добу було скорочено російську армію на 69 осіб.

"Це безповоротні та санітарні втрати разом. А також на 25 одиниць озброєння і військової техніки. Серед них одна бойова броньована машина, один радіопеленгаційний метеорологічний комплекс РПМК-1 "Улибка", чотири артилерійські системи, серед них один зенітно-ракетний комплекс С-60, 10 автомобілів, 5 розвідувальних БПЛА, 3 човни та один гідроскутер", - розповів він.

На Курщині знищено одну з двох понтонних переправ, котрі путіністам навели через Сейм після знищення мостів - ЗМІ

вівторок, 20 серпень 2024, 23:45

Понтонна переправа, збудована російськими військовими через річку Сейм у Курській області Росії, зникла. Поруч із місцем, де вона була, піднімається дим. Про це повідомляє Радіо Свобода, передають Патріоти України. Нові супутникові знімки, зроблені 19 ...

Щоб все було канонічно та православно: Зеленський обговорить долю УПЦ МП із Вселенським патріархатом

вівторок, 20 серпень 2024, 23:30

Президент Володимир Зеленський планує обговорити з представниками Вселенського патріарха Варфоломія рішення заборонити діяльність структур РПЦ на території України. Про це глава держави повідомив у відеозверненні у вівторок, 20 серпня, передають Патріо...