Незабаром нищитимуть росіян: Перша партія AMX-10RC вже на шляху до України

колісний танк AMX-10RC

Франція відправляє першу партію броньованих машин AMX-10RC, повідомляє Forces Operations. За даними ресурсу, перші чотирнадцять бронемашин AMX-10RC перебувають на шляху до України відповідно до бажання міністра Збройних Сил Франції Себастьяна Лекорню надати нашій армії першу партію необхідної техніки «протягом двох місяців».

Ці 14 AMX-10RC, перші з кількох десятків, про які було оголошено на початку січня, — це стільки ж екіпажів і командирів, які пройшли підготовку протягом останніх тижнів у кавалерійській школі в Сомюрі, колисці французької броньованої кавалерії.

«Цікава деталь: контингент українських армійців, відправлених до Мен і Луари, не складався виключно з фахівців з бронетанкової розвідки, незважаючи на те, що французька навчальна програма орієнтована на цей тип місій. Це підживлює гіпотезу про інші потенційно більш „фронтові“ способи використання поважної машини українськими військами».

Цей пакет допомоги було надіслано на тлі нової зустрічі міністрів країн НАТО. Вона була присвячена російсько-українській війні, під час якої Себастьян Лекорню підтвердив «тотальну, повну, оперативну і спеціалізовану» підтримку з боку Європейського Союзу. Підтримка Києва зосереджена, зокрема, на «протиповітряній обороні, артилерії та танках».

"Коли ми спостерігаємо певні скупчення людей": У Генштабі дали поради українцям, які стоять у чергах до ТЦК

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:50

Аби не стояти в чергах до ТЦК та СП, варто спланувати свій візит не в час пік, адже військкомати зараз переведені на цілодобову роботу. Окрім того, від 18 травня можна буде оновити свої дані ще й через електронний кабінет призовника та у ЦНАП. Про це п...

Ворог прискорює наступ: У The Hill оцінили, скільки території може втратити Україна

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:45

Росія активізує всю свою міць, щоб максимально використати вікно можливостей, що залишилося, і домогтися будь-яких успіхів на фронті, доки нова зброя від США для України ще не прибула на поле бою. Про це пише видання The Hill, передають Патріоти Украї...