Незабаром побачимо на Донбасі? Російська армія на маневрах "Захід - 2021" вперше застосовуватиме бойових роботів

Росія застосує бойових роботів на навчання. Бойова роботизована машини «Уран-9». Фото з відкритих джерел

Російські ЗМІ повідомляють, що міноборони держави-агресора, планує вперше випробувати бойових роботів сімейства «Уран-9» у реальних умовах під час військових навчань «Захід – 2021», які заплановано провести 10-16 вересня, зазначають Патріоти України.

Під час навчань завданням машин буде охорона польової інфраструктури – складів, командних пунктів та інших об’єктів.

Окрім того, планується, що «Уран-9» буде виявляти безпілотні літальні апарати та збивати їх або передавати дані про повітряні об’єкти іншим засобам ППО.

В ході проведення випробувань планується з’ясувати, наскільки ефективними можуть бути російські безпілотні машини та яке їхнє місце на сучасному полі бою.

Також у серпні підрозділ, оснащений роботизованими машинами сімейства «Уран-9» було задіяно у навчаннях на полігоні в Нижегородській області. Тоді безпілотники було застосовано у бойових порядках при веденні оборони.

«Уран-9» – це гусенична безпілотна багатоцільова бойова наземна машина, розроблена та виготовлена «776-м управлінням виробничо-технологічної комплектації». Бойовий модуль, яким оснащений безпілотник, має на озброєння 30-мм гармату 2А72 та спарений з нею 7,62-мм кулемет. Боєкомплект гармати – 200 снарядів.

Бойова роботизована машини «Уран-9». Фото з відкритих джерел

Також на «Уран-9» встановлено чотири протитанкових керованих ракети «Атака» (з бронепробиття 900-950 мм за динамічним захистом) і реактивні вогнемети «Шмель-М», по шість штук з кожного боку. Весь комплекс озброєння дозволяє вражати ракетною зброєю великі цілі на відстані до п’яти кілометрів.

Вперше в роботах з розмінування місцевості від боєприпасів та вибухонебезпечних предметів, у грудні 2020 року, російські військові у Нагірному Карабасі почали використовувати спеціальну техніку комплексу «Уран-6».

Машина розмінування «Уран-6». Грудень 2020. Нагірний Карабах. Фото: МО РФ

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...