Незабаром сотні F-16 відбиватимуть небо у росіян? Велика Британія підготувала 200 військових пілотів для ЗСУ

Тепер українці освоюватимуть F-16

Велика Британія вже підготувала 200 українських пілотів, які незабаром будуть літати на винищувачах F-16. Про це напередодні повідомив заступник державного секретаря британського парламенту з питань Збройних сил Люк Поллард у соцмережі Х, передають Патріоти України.

"Чи знаєте ви, що Велика Британія вже підготувала 200 українських пілотів?", – написав він.

Поллард зазначив, що 22 жовтня він був присутній на випуску останніх пілотів за програмою підготовки RAF, які незабаром літатимуть на українських F-16.

Він запевнив, що Британія буде підтримувати Україну скільки буде необхідно.

У свою чергу Королівські військово-повітряні сили Великої Британії (RAF) уточнили, що українці освоїли початкову льотну підготовку. А вже наступним кроком буде поглиблена підготовка на швидкісних реактивних літаках і навчання на F-16 за допомогою інших країн-партнерів.

Раніше посол України у Великій Британії Валерій Залужний повідомив, що на британській землі завершили підготовку пілоти ЗСУ, які незабаром будуть виконувати бойові завдання.

Процес затягнеться? Стало відомо, коли в Україні добудують завод з виробництва Bayraktar

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:25

Турецька компанія Baykar планує завершити будівництво заводу з виробництва безпілотників Bayraktar в Україні до серпня 2025 року. Про це повідомляє агентство Reuters, передають Патріоти України. За словами генерального директора Халука Байрактара, заво...

"Пропоную всім заспокоїтись": У Дніпрі відреагували на заклики до оборони регіону

п’ятниця, 25 жовтень 2024, 22:07

Дніпропетровську область вже готують до оборони. Це роблять без зайвого розголошення, заявив очільник Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у своєму Телеграм, передають Патріоти України. "На тлі останніх заяв про оборону Дніпропетровщини. Проп...