Незабаром у Криму слід чекати терактів від "чекістів" Путіна. Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій на анексованому півострові

Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму

Росія звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму – в жителя окупованого півострова нібито було виявлено схрон з вибухівкою та детонаторами, повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву ФСБ.

Спецслужба Росії говорить про виявлення в окупованому Сімферополі схованки з вибухівкою, загальною вагою 5 кг, 9 електродетонаторів, 3 запалів та підривачів уповільненої дії.

Затриманого мешканця окупованого півострова звинувачують у незаконному придбанні, зберіганні, перевозці вибухових речовин та боєприпасів, здійснені групою осіб за попередньою змовою.

Мешканця Кримського півострову, якого звинувачують, було затримано та взято під варту.

Нагадаємо, що Росія не вперше звинувачує Україну в підготовці диверсій у Криму, так 10 листопада 2016 року російська ФСБ в анексованому Криму заявила про затримання в Севастополі «групи диверсантів», які нібито планували диверсійні акції на стратегічних об’єктах Криму.

Тоді у ФСБ стверджували, що троє затриманих — Дмитро Штибліков, Олексій Бесарабов та Володимир Дудка — є членами «диверсійно-терористичної групи Головного управління розвідки Міністерства оборони України».

Бранець Кремля Дмитро Штибліков

Під час затримання Штиблікова, силовики ФСБ демонстрували іграшкову «зброю» — знаряддя для гри в страйкбол — як докази того, що він диверсант.

У Міноборони України цю інформацію спростували. Насправді троє затриманих були колишніми співробітниками центру сприяння вивченню геополітичних проблем і євроатлантичного співробітництва Чорноморського регіону «Номос», який закрився у 2014 році.

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...