Незабаром ЗСУ отримають німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze. Посол ФРН озвучила терміни

Щодо сучасних систем ППО, Німеччина планує передати їх Україні ближче до жовтня. Наразі вони збираються на заводах.

Анка Фельдгузен, посол Німеччини в Україні

Німеччина відправить в Україну нові гаубиці вже найближчими тижнями (йдеться про 12 155-меліметрових САУ, давно обіцяних Україні). Про це у суботу, 18 червня, заявила посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен у ході телемарафону UA Разом, передають Патріоти України.
Вона уточнила, що поставки відбудуться протягом трьох-шести тижнів."До них додадуться і HIMARS, які поставляються разом із Британією та США. HIMARS зараз збираються в Європі, а українські солдати навчаються поводитися з ними", - розповіла вона.
Також, за їсловами дипломатки, ближче до жовтня очікуються сучасні (протибалістичні) системи, про які заявляв канцлер ФРН Олаф Шольц.
"Наразі вони ще виготовляються", - сказала вона. Посол зазначила, що екс-канцлер ФРН Ангела Меркель не справляє враження людини, яка бажає повернутися до активної політичної діяльності, і спростувала інформацію деяких ЗМІ щодо участі Меркель у врегулюванні кризи.
"Вона вперше після звільнення з посади канцлера виступила публічно і в мене цей виступ не викликав відчуттів, що вона хоче повернутися до активної політичної діяльності", - зазначила Фельдгузен. Нагадаємо, після повернення з Києва канцлера ФРН Олафа Шольца розкритикувала власна коаліція за те, що в ході візиту він не дав жодних обіцянок щодо постачання важкого озброєння.

"Якщо розглядати літню кампанію": Полковник ЗСУ назвав два українських міста, які під загрозою окупації

четвер, 18 квітень 2024, 18:22

Під час літнього наступу Росія, ймовірно, зосереджуватиме свої головні зусилля у напрямку Часового Яру й Покровська. Таку думку висловив військовий експерт, полковник ЗСУ, речник Генерального штабу ЗСУ (2014-2017 рр.) Владислав Селезньов в етері телека...

Дуже бояться: Британська розвідка пояснила, як зміна командування вплинула на діяльність флоту РФ

четвер, 18 квітень 2024, 17:50

Після заміни командувача у березні 2024 року Чорноморський флот РФ проявляє найменшу активність від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє міністерство оборони великої Британії із посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України....