Незаконна компенсація за житло: НАБУ повідомило про підозру екс-нардепу, що має квартиру в Києві

Максим Поляков із кінця 2016 року проживав у власній квартирі в Києві, але надалі отримував компенсацію за нібито оплату номера в готелі «Київ».

Максим Поляков влип? Фото: Главком.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) і Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) повідомили про підозру третьому екс-народному депутату за фактом незаконного отримання компенсації за знімання житла в Києві, передають Патріоти України.

«У п'ятницю, 20 грудня 2019 року, за погодження прокурорів САП детективи НАБУ повідомили ще одному (вже третьому) народному депутату України VIII скликання про підозру в незаконному отриманні 367 тис. грн компенсації за оренду житла в столиці. Крім того, зазначеному екс-депутату інкримінують вчинення ще одного злочину - а саме, внесення недостовірних відомостей до декларацій за 2016-2017 роки», - повідомляє пресслужба НАБУ.

За даними ЗМІ, йдеться про народного депутата VIII скликання від «Народного фронту» Максима Полякова. Як встановило слідство, колишній нардеп із кінця 2016 року проживав у власній квартирі в Києві, але надалі отримував компенсацію за нібито оплату номера в готелі «Київ». За період із лютого 2018 року до серпня 2019 року він отримав 367 тис. грн виплат.

Було також встановлено, що екс-депутат у декларації за 2016 рік свідомо не зазначив придбання квартири вартістю 10,91 млн грн і дорогих предметів побуту. У декларації за 2017 рік колишній нардеп не зазначив 5,24 млн грн доходів та 5,19 млн грн витрат у зв'язку з придбанням квартири.

Екс-депутату інкримінують ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Очільник Міноборони США звернувся з пропозицією до країн, які мають Patriot

вівторок, 30 квітень 2024, 22:02

Міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін звертався до партнерів США із закликом передавати системи протиповітряної оборони Patriot Україні. Про це він розповів, виступаючи на засіданні Комітету збройних сил Палати представників, передають Патріоти...

Через кримінальну справу проти неї в Україні: Росія відмовила в громадянстві колаборантці з Києва

вівторок, 30 квітень 2024, 21:22

Колаборантці з Києва, яка виїхала на територію країни-агресора РФ, відмовили в російському громадянстві. Причина відмови — кримінальна справа проти жінки в Україні за підтримку вторгнення РФ. Про це повідомляють російські ЗМІ, передають Патріоти Україн...