Незаконне збагачення Смирнова: Вищій антикорупційний суд обрав запобіжний захід ексзаступнику Єрмака

Засідання ВАКС Колишньому заступнику керівника Офісу президента України Андрію Смирнову обрали запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави. Відповідне рішення у вівторок, 28 травня, ухвалив Вищий антикорупційний суд (ВАКС), повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Брат заступника керівника ОП купив елітне майно з великою знижкою – ЗМІ

15 лютого 2023, 13:44

"28 травня 2024 року слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді 10 млн гривень застави до колишнього заступника керівника Офісу президента України, якого підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Також на Смирнова покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду;
  • не відлучатися з міста Києва без дозволу детектива, прокурора та суду;
  • повідомляти детектива, прокурора та суд про зміну місця свого проживання та місця роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками у справі;
  • здати на зберігання до відповідного органу державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Зазначається, що застава має бути внесена не пізніше п’яти днів з дня обрання запобіжного заходу.

Строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного - до 28.07.2024.

Як повідомлялося, минулого тижня Смирнову оголосили підозру в незаконному збагаченні на 15,7 млн гривень. Слідство встановило, у період з 2020 по 2022 роки експосадовець придбав активи вартістю 17,1 млн гривень. При цьому він мав заощадження та офіційний дохід за цей період у розмірі понад 1,3 млн гривень.

"Ймовірно, Україна отримає дозвіл...": У 2025 році ЗСУ можуть почати новий контрнаступ, - Times

неділя, 6 жовтень 2024, 11:30

Збройні сили України в 2025 році можуть розпочати новий масштабний контрнаступ. Для нього нам потрібна нова західна техніка, яку надають партнери, і бригади, які наразі формуються. Про це пише The Times. "Ймовірно, Україна також отримає дозвіл використ...

"Ось це три головні умови": Портников розповів, коли зупиниться війна в Україні

неділя, 6 жовтень 2024, 10:48

Росія зупинить війну тоді, коли дійсно буде знесилена на фронті. Це одна із умов. Таку думку висловив журналіст та публіцист Віталій Портников в етері Еспресо, передають Патріоти України. "Чому ми весь час дивуємося їхньому просуванню? Таке враження, ...