Незамінних не буває: Італія збирається відмовитись від російського газу

Італія почала шукати заміну російському газу. Одним із варіантів є Алжир: очікується, що вже 11 квітня прем'єр-міністр країни Маріо Драгі підпише угоду з владою Алжиру про збільшення імпорту блакитного палива. Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України.

Зазначається, що Алжир є другим за величиною постачальником газу до Італії – після Росії, що забезпечує 40% від необхідного їй палива. "Прем'єр-міністр Італії Маріо Драгі відвідає Алжир 11 квітня, аби підписати угоду про збільшення імпорту газу. Рим активізує зусилля щодо використання альтернативних газових потоків після вторгнення Росії в Україну", – йдеться у повідомленні.

При цьому наголошується: за словами представників уряду Італії, вона веде газові переговори із 7 країнами. "І деякі переговори знаходяться на дуже просунутій стадії", – наголосили аналітики.

Зі свого боку, Естонія вже оголосила про те, що повністю припинить імпорт російського газу до кінця 2022 року. Замість нього вона використовуватиме скраплений природний газ. В уряді країни зазначили, що причин для такого рішення є щонайменше дві:

  • небажання фактично фінансувати війну Росії проти України;
  • здобуття енергетичної незалежності від РФ.

Раніше ж повністю відмовилася від російського газу Литва. Як заявили в Міненергетики держави, рішення є відповіддю на енергошантаж РФ у Європі та війну в Україні.

Хочуть викликати паніку: Росіяни розганяють у ТikТok фейк про нібито підготовку наступу на Харків та Суми

середа, 24 квітень 2024, 14:56

Російські пропагандисти розганяють черговий фейк у соціальних мережах. Росіяни намагаються налякати українців нібито підготовкою до наступу на Харків та Суми, передають Патріоти України з посиланням на Центр протидії дезінформації у Telegram. Пропаганд...

Є особливий інтерес: Чеченська Республіка посилює співпрацю з Іраном, - ISW

середа, 24 квітень 2024, 14:52

Чеченська Республіка намагається поглибити зв'язки з Іраном на тлі інтенсифікації двосторонньої співпраці між Росією та Іраном у сфері безпеки. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України. Депутат Де...