Незареєстрована зброя, російські агітки і підозрілі особи: СБУ навідалася на об’єкти УПЦ МП у двох областях

Представники Служби безпеки України навідалися до об'єктів УПЦ МП у Київській та Херсонській областях. Силовики виявили багато цікавих речей під час перевірки, передають Патріоти України.

Як повідомляє пресслужба відомства, серед виявленого – підозрілі особи, незареєстрована зброя та російські агітки. "На території Пустинно-Миколаївського скиту, що розташований у "забороненій" Чорнобильській зоні, було виявлено 16 підозрілих осіб. Серед них – чоловіки спортивної статури. Вони перебували на об'єкті незаконно, оскільки цивільні особи не мають права перебувати в зоні відчуження, через яку рашисти намагалися прорватися на Київ у лютому-березні цього року", – йдеться у повідомленні.

Стосовно цих осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ст.46-1 КУпАП. Ідеться про порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, які зазнали радіоактивного забруднення. На цей час перевіряється їхня причетність до злочинів проти державної безпеки.

Крім того, на горищі цього ж об'єкта співробітники СБУ знайшли маскувальну сітку. Як відомо, її зазвичай використовують у військових цілях – для маскування озброєння, техніки та інженерних споруд.

"У приміщеннях Херсонської єпархії було знайдено рушницю без відповідних дозвільних документів, прапор і золотий герб Росії. На опрацювання взято інформацію про кількох священнослужителів, які, ймовірно, контактують із громадянами РФ та РБ", – додали в СБУ. Також правоохоронці виявили пропагандистські матеріали, де прославляється країна-агресор Росія.

Представник України в ООН іронічно натякнув на руйнування Кримського мосту

четвер, 2 травень 2024, 12:14

Представник України в ООН Сергій Кислиця натякнув, що Керченський міст у тимчасово окупованому Криму буде зруйновано. Він опублікував іронічний колаж у соцмережі X, передають Патріоти України. Кислиця опублікував картинку з різними видами мостів, у яко...

"Мета цього саміту - об'єднати країни": Кулеба пояснив, чому Росію не кличуть на саміт миру

четвер, 2 травень 2024, 11:30

Голова МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що Росію не запрошено на Глобальний саміт миру, адже сідати за нею стіл переговорів немає сенсу. Від РФ неможливо буде домогтися сумлінних дій.Про це міністр сказав у інтерв'ю Foreign Policy, передають Патріоти ...