Незгодні із позицією Кирила щодо війни: УПЦ МП вирішила від'єднатися від Російської православної церкви

Рухнув останній форпост Московської патріархії в Україні. Попереду нелегкий переговорний процес по воз'єднання з єдиною канонічною православною церквою України - ПЦУ.

Українська православна церква Московського патріархату вирішила від'єдналася від Російської православної церкви. Відповідне рішення 27 травня ухвалив собор УПЦ МП, передають Патріоти України.

Собор засудив військову агресію Росії

Собор УПЦ МП розглянув питання церковного життя на тлі військової агресії Росії проти України. За результатами роботи собор ухвалив рішення про повну самостійність і незалежність УПЦ МП.

Собор висловив незгоду з позицією патріарха Кирила щодо війни в Україні та засудив військову агресію Росії. "Собор ухвалив відповідні доповнення і зміни до Статуту про управління Української Православної Церкви, що свідчать про повну самостійність і незалежність Української Православної Церкви", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим, собор звернувся до влади України та Росії з проханням продовжувати мирне врегулювання війни. Також в УПЦ закликають Православну церкву України до діалогу через "відсутність єдності в українському православ'ї". Священнослужителі поскаржилися на "силові захоплення храмів та примусові переводи парафій".

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...