Незважаючи на пропозицію іншого житла: Суддя КСУ відмовився виїхати із санаторію в Конча-Заспі для дітей-сиріт

Ігор Сліденко, згідно з декларацією, має в Києві квартиру площею понад 100 кв. метрів.

Суддя Конституційного Суду Ігор Сліденко відмовився звільнити приміщення, яке президент України Володимир Зеленський передав на потреби дітей-сиріт. Про це розповіли в сюжеті телеканалу "Україна 24". Державне управління справами вже кілька місяців просить суддю покинути номер у санаторії, повідомляють Патріоти України.

У сюжеті сказано, що Сліденко, згідно з декларацією, має в Києві квартиру площею понад 100 кв. метрів. До санаторію потрапляють насамперед проблемні діти – діти наркоманів, жертви сексуального насильства й ті, кого вигнали з дому.

За словами журналістів, усі мешканці добровільно виїхали і звільнили простір для дітей, крім судді Конституційного Суду Сліденка. Він нібито категорично відмовляється їхати, навіть незважаючи на те, що йому пропонують просторий номер в іншому санаторії.

"Усі 24 номери передано для дітей. Він же себе позиціонує як суддя Конституційного Суду, а не як користувач, який так само, як інші, уклав договір користування, ознайомився з порядком перебування на території та зобов'язався його виконувати", – розповів директор будинку відпочинку "Конча-Заспа" Олександр Гурін.

Журналісти застали в санаторії дружину судді, але вона їм не відчинила двері, відмовившись від коментарів. Також не захотів говорити телефоном і сам Сліденко.

Джерело: Сегодня

Міністр оборони ФРН Пісторіус терміново запросив ще 3,8 млрд євро для України, до практично повністю розписаних 7,1 млрд з держбюджету-2024

субота, 25 травень 2024, 9:14

Німеччина упевнено утримує лідерство серед європейських країн за обсягом фінансування оборони України. Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 млрд євро для надання допомоги Україні цього фінансового року. Про це у суботу, ...

"Чітка стратегія": Захід чекає, коли Україна та Росія виснажаться і погодяться на нічию

неділя, 19 травень 2024, 10:30

Поточна стратегія країн НАТО стосовно війни в Україні спрямована на те, аби ані Київ, ані Москва не здобули рішучої перемоги. Таку думку висловив професор Інституту економічних наук Польської академії наук Адам Ліповський. Він зауважує, що Захід досі н...