"Ні капітуляції!": Кількість нардепів владної фракції, котрі повстали проти "консультативного органу з ОРДЛО" Єрмака-Козака, досягла критичної для Зеленського позначки

За ніч список нардепів "Слуги народу", котрі підписали заяву проти створення так званого консультативного органу з ОРДЛО значно розширився. Кількість "розкольників" капітулянтської політики Банкової зросла до 54, зазначають Патріоти України.

В опублікованому зверненні представники монобільшості наголосили, що ухвалене представниками України в рамках Тристоронньої контактної групи рішення про створення консультативної ради в рамках політичної підгрупи ТКГ є неприйнятним.

Нардепи виступили проти того, щоб у консультативну раду на рівних правах з українською стороною увійшли і представники окремих районів Донбасу. Вони наголосили, що відповідно до закону України, Росія є окупантом, тому визнання "ЛНР" і "ДНР" в будь-якій формі є неможливим.

"Усі переговори щодо забезпечення прав та інтересів громадян України, а також про припинення збройної агресії повинні вестися виключно з Російською Федерацією і її представниками", – йдеться у повідомленні.

"Також закликаємо президента України Володимира Зеленського зобов'язати делегацію України на переговорах із Російською Федерацією проводити на регулярній основі консультації та інформувати Верховну Раду України щодо підходів і стану переговорів", – зажадали депутати.

Повний список нардепів, які виступили проти рішення ТКГ в Мінську:

Розкол у "Слузі народу" через ОРДЛО: список розширився
Розкол у "Слузі народу" через ОРДЛО: список розширився
Розкол у "Слузі народу" через ОРДЛО: список розширився

Згідно з домовленостями, рішення ТКГ про заснування консультативної ради має бути підписано 25 березня.

За підсумками засідання РНБО 13 березня голова Офісу президента України Андрій Єрмак підтвердив, що на засіданні ТКГ підписали документ про необхідність створення консультативної ради, до якої увійдуть представники ОРДЛО.

Джерело: Обозреватель

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...