Ні, це поки що не Кримський: Олег Жданов назвав два мости, ліквідація яких знищила б логістику ворога

Російські окупанти підживлюють угруповування своїх військ на Півдні України через Антонівський міст у Херсоні. Крім того, вище за течією Дніпра є ще й залізничний міст, який також використовують у цих цілях. Про це розказав військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

Він переконаний, що ці мости потрібно зруйнувати, аби припинити підживлення ворожих військ перед тим, як ЗСУ розпочнуть звільняти Херсон. Також експерт зауважив, що більше ніж впевнений – якщо не зробити цього, росіяни все одно не залишать ці мости цілими, коли відступатимуть через них.

За словами Жданова, у Херсоні були помічені колони машин, які везли залізобетонні ковпаки для довготривалих вогневих точок (ДОТів). Крім того, раніше росіяни завозили у тамтешні лиси кругляк. Це вказує на те, що загарбники наразі не збираються тікати, а будуть окопуватися та обороняти тимчасово окуповану територію дуже ретельно.

Саме тому він вважає, що Антонівський та залізничний міст у Херсоні потрібно знищити якомога швидше. Зробити це, за його словами, не так складно. До прикладу, усі 3 мости у Лисичанську були зруйновані лише артилерією. А якщо у Херсоні застосувати такі потужні засоби як HIMARS, то одним залпом можна знести обидва мости.

"Коли це буде зроблено, можна буде завдавати вогневого ураження, адже окупанти не матимуть змоги поповнювати втрати. Тоді ми методично та планомірно можемо знищувати їх при найменших втратах з боку наших військових", – пояснив Жданов.

Джерело: 24 канал

Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: Експерт дав пояснення

субота, 20 квітень 2024, 9:55

Збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 свідчить про розширення можливостей українських Сил оборони, які можуть діставати все далі й загрожувати ворожій стратегічній авіації, передають Патріоти України. Детальніше про те, що означає збиття літака ...

Ворог не припиняє атак: Росія знову уразила інфраструктурний об'єкт в Одесі

субота, 20 квітень 2024, 9:52

Військові уточнили наслідки атак Росії у ніч на 20 квітня - ворог атакував балістикою промислову інфраструктуру Запоріжжя та уразив інфраструктурний об'єкт в Одесі, передають Патріоти України. Деталі: Зазначається, що промислову інфраструктуру Запоріж...