Нічна атака "Кинджалами": Резніков натякнув, скільки в Росії залишилося цих ракет

Міністр оборони України Олексій Резніков відреагував на нічну ракетну атаку з боку окупантів, зокрема задля якої вони застосували балістичні "Кинджали", передають Патріоти України.

Резніков подякував Повітряним силам ЗСУ за роботу в ніч проти 16 травня і результат, що вражає. "Черговий неймовірний успіх ЗС України! Минулої ночі наші захисники неба збили шість російських гіперзвукових ракет "Кинджал" і ще 12 ракет", – йдеться в заяві Резнікова.

У повідомленні міністр також написав невеличку загадкову задачу, якою міг натякнути на кількість ракет Х-47 "Кинджал", що залишилися в Росії: 80-1-6=Х. Ймовірно, число 80 – це загальна кількість "Кинджалів", яка була у РФ; 1 – одна ракета "Кинджал", яку знищила українська ППО 4 травня; 6 – шість ракет "Кинджал", знищених у ніч проти 16 травня.

Резніков також висловив переконання, що в "російських терористів немає шансів здобути перемогу над Україною". За його словами, російські зброї можна і потрібно протиставити західну.

"Дякуємо нашим військовослужбовцям ЗС та державам-партнерам, які вклали кошти в охорону неба над Україною та всією Європою. Перемагаймо разом!"– закликав міністр оборони.

ГУР проти російського "Тора": У мережі показали, як HIMARS спалив пускову ворожого ЗРК (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:21

На Запорізькому напрямку бійці підрозділу активних дій Головного управління розвідки МОУ спільно із операторами HIMARS виявили та знищили пускову установку зенітного ракетного комплексу "Тор", передають Патріоти України. Деталі: Розвідники зазначають, ...

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...