Нічна атака на Україну пішла не за планом? Білорусь підіймала авіацію через "заблукалий" "Шахед"

Вчора, 12 липня, ворог атакував Україну ударними дронами типу Shahed-131/136. Через "заблукалий" безпілотник Білорусь підіймала авіацію, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал "Білорускі Гаюн".

Під час атаки один із безпілотників щонайменше 1 годину перебував у повітряному просторі Білорусі. БпЛА зайшов з Чернігівської області в районі селища Лоїв й взяв курс на північний захід (близько о 19:30).

Важливо й те, що на момент надходження першої інформації про захід БпЛА в Білорусі вже більше години у повітрі перебував гелікоптер Мі-24 ВПС РБ, який вилетів у Гомельський район з аеродрому Мачулищі (близько 19:00). Перед цим також у повітря були підняті винищувачі з Барановичів (близько 18:30).

Нічна атака на Україну. Білорусь підіймала авіацію через "заблукалий" "Шахед", - Гаюн

Фото: Білорусь підіймала авіацію через "заблукалий" "Шахед" (Getty Images)

Цілком ймовірно, що протиповітряна оборона (ППО) зафіксувала заліт "Шахеда" задовго до того, як інформація про це почала поширюватись у Telegram-каналах.

"Не виключено, що війська Білорусі були в курсі майбутніх маневрів і контролювали повітряний простір над територією Білорусі на випадок непланової поведінки одного з шахедів", - додає Telegram-канал.

Обстріли України 11-12 липня

Вчора, 11 липня, ввечері ворог атакував Україну 5 крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101. Зокрема ворог запустив 19 ударних БпЛА типу Shahed-131/136 й БпЛА невстановленого типу. Основним напрямком удару був Старокостянтинів.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...