Нічна атака Одещини дронами: Гуменюк розповіла, що саме хотіли знищити окупанти

Атака дронами-камікадзе Одеської області у ніч проти 19 квітня була направлена на пошук та знищення систем протиповітряної оборони. Про це у коментарі "Суспільному" розповіла керівниця пресцентру Сил охорони та оборони "Півдня" Наталя Гуменюк, передають Патріоти України.

Росіяни пустили безпілотники з боку Азовського моря. "Прикривалися особливістю регіону, особливістю ландшафту для того, щоб бути максимально непомітними. Намагаються вони все ж таки обдурити нашу протиповітряну оборону і намагаються її вишукати. Саме тому, ми підозрюємо, була така групова атака кількома заходами, щоб спровокувати роботу ППО", - пояснила вона.

Третя хвиля пусків уразили об’єкт рекреаційної інфраструктури, що, за її словами, говорить про небезпеку курортного сезону. Наталя Гуменюк каже, що очікувати нової ракетної атаки після уражень дронами не треба, але варто бути готовими.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...