Нічні вибухи пролунали у Ростові та Вороніжі. Дрони повторно вразили один з найбільших у Росії Рязанський НПЗ

Наслідок атаки на рязанський НПЗ 13 березня

У ніч проти 1 травня у Ростові-на-Дону, Рязані та у Воронежі (Російська Федерація) пролунали вибухи. Про це бідкаються російські Telegram-канали.

Близько 02:20 за місцевим часом пролунав вибух у Воронежі. Губернатор області Олександр Гусєв повідомив, що над регіоном виявили дрон, який начебто був збитий силами ППО та засобами РЕБ. Попередньо постраждалих та руйнувань на немає.

Також місцеві мешканці повідомили про вибухи у Ростові. Проте офіційної інформації не надходило.

Вже під ранок 1 травня вибухи пролунали у Рязані. Безпілотники атакували нафтопереробний завод.

Губернатор регіону Павло Малков підтвердив факт атаки, заявивши, що один безпілотник нібито збили. Кількість БпЛА, що долетіли до Рязанського НПЗ, чиновник не озвучив. Проте у мережі з'явилося відео пожежі.

Що відомо про Рязанський НПЗ?

Рязанський нафтопереробний завод - перебуває під контролем НК "Роснефти". Основна частина продуктів нафтопереробки експортується. То є один з дев'яти найбільших підприємств нафтопереробної галузі РФ. Заявлений максимально можливий обсяг обробки: 17-18 мільйонів тонн нафти на рік.

Атаки українських дронів на російські нафтопереробні заводи вже спричинили 30-відсотковий ріст цін на дизпаливо в РФ.

Постачав неякісні куртки для ЗСУ: Директора українського товариства спіймали під час отримання хабаря

вівторок, 21 травень 2024, 23:54

Правоохоронці викрили директора товариства, який планував постачати неякісні куртки Збройним силам України. Йому повідомили про підозру у наданні 4 тис. доларів хабаря. Про це у вівторок, 21 травня, повідомили у Офісі генерального прокурора, передають ...

Конгресмени закликали Ллойда Остіна дозволити Україні атакувати цілі на території РФ

вівторок, 21 травень 2024, 23:28

Двопартійна група конгресменів, членів Постійного комітету Палати представників США з питань розвідки, закликала міністра оборони Ллойда Остіна дозволити Україні завдавати удари американською зброєю по цілях на території Росії. Про це йдеться у звернен...