Нічний наліт "Шахедов" на Україну: Експерт пояснив, чому ППО спрацювала гірше, ніж зазвичай

У ніч на 3 листопада російські окупанти застосували по Україні 40 "Шахедів", з яких збито було 24, що становить трохи більше 50%. Військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, з чим пов'язане таке зниження ефективності української ППО, передають Патріоти України.

Експерт зазначив, що востаннє такою кількістю Shahed-131/136 росіяни атакували Україну 30 вересня, запустивши їх з мису Чауда, тоді було збито 30 дронів-камікадзе.

"Цієї ночі основною локацією запуску був Приморсько-Ахтарськ і маршрути польоту дронів відрізнялися від тих, що ми спостерігали раніше. Частково саме це і послужило причиною низького коефіцієнта збиття Shahed-131/136", - зазначає Коваленко.

У той же час експерт не вважає, що цей наліт стане початком системних атак РФ, це скоріше промацування нових маршрутів і тест їх на ефективність.

"На жаль, ефективність вище тих, що проводилися раніше, що може бути обумовлено обранням недостатньо підготовлених до відбиття нальотів районів, що в свою чергу зайвий раз піднімає питання про створення як буфера безпеки, так і великих поставках Україні засобів ППО", - зазначив він.

Експерт підкреслив, що небезпеку зараз представляє не тільки кількість "Шахедів", але і їх регулярна зміна маршруту, що може заставати деякі райони зненацька і призводить до нездатності ефективно перехоплювати повітряні загрози.

Зеленський разом з дружиною відвідав Охматдит. Медзаклад продовжує рятувати дітей

субота, 27 липень 2024, 19:30

Президент Володимир Зеленський разом із першою леді Оленою Зеленською в День медичного працівника відвідали лікарню Охматдит у Києві, яка зазнала російської атаки 8 липня. Про це глава держави повідомив у Telegram в суботу, 27 липня, передають Патріоти...

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...