Нічого хорошого для Кремля: Байден вмовив ОПЕК підняти видобуток нафти

Із метою компенсувати втрати у нафтовидобутку в Росії Саудівська Аравія та інші країни ОПЕК+ таки збільшать видобуток ресурсу. Це пом'якшить зростання цін на нафту. Про це пише агенція Reuters, передають Патріоти України.

В ОПЕК+ заявили, що готові наростити видобуток на 648 тисяч барелів на добу у липні (на 0,7% світового попиту), та на стільки ж у серпні. Тоді як за початковим планом збільшення видобутку передбачалося на 432 тисячі барелів на добу упродовж трьох місяців до вересня.

Таке рішення є ознакою готовності Саудівської Аравії та інших країн Перської затоки ОПЕК збільшити видобуток після кількох місяців тиску з боку Заходу для вирішення глобальної нестачі енергії, посилену західними санкціями щодо РФ.

Зазначається, що у разі істотного падіння нафтовидобутку РФ через санкції - ключовим чинником формування вартості ресурсу стане сигнал від Саудівської Аравії наростити видобуток нафти.

"Згідно з низкою галузевих оцінок, західні санкції можуть скоротити видобуток у Росії, другому за величиною експортері нафти у світі, на цілих 2-3 мільйони барелів на добу. У квітні Росія вже виробляла нижче за цільовий показник ОПЕК+ у 10,44 млн барелів на добу, при цьому видобуток склав близько 9,3 млн барелів на добу", - зауважує агентство.

Білий дім заявив, що вітає ухвалене рішення і визнав роль Саудівської Аравії у досягненні консенсусу ОПЕК+.

Таким чином є певні ознаки того, що напружені відносини між найбільшим світовим експортером нафти та Сполученими Штатами покращуються, зазначає Reuters.

Також агенція зауважує, що американські дипломати тижнями працювали над організацією першого візиту Джо Байдена до Ер-Ріяду після двох років натягнутих відносин через розбіжності з приводу прав людини, війни в Ємені, а також постачання зброї США до королівства.

Президент США, ймовірно, завітає в Саудівську Аравію у червні. А це означатиме зустріч із фактичним лідером країни, який є спадковим принцем Мохаммедом бін Салманом, з котрим Байден досі не зустрічався.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...