"Нічого не працює, води немає, їжу готують на багаттях": Казанський розповів про "покращення" на окупованому Донбасі

Життя людей у квазіутвореннях на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей наразі більше схоже на виживання, аніж на покращення на "звільненій" території. Про це розказав український журналіст, політичний оглядач і блогер з Донецька Денис Казанський, передають Патріоти України.

За його словами, зараз на окупованій ще у 2014 році території Донбасу абсолютно нелюдські умови. Там не працює навіть критична інфраструктура. У багатьох містах фактично відсутнє водопостачання. Інші комунальні послуги надаються неякісно або не надаються взагалі.

Зрозуміло, що за таких обставин у тих містах та селах майже нічого не працює, а економіка – занедбана. Ба більше, величезна кількість людей виїхала, рятуючись від війни та мобілізації, тож навіть якщо і є якась можливість працювати чи потреба в робітниках, для цього просто немає людей.

Такою є ситуація у містах, які ще якось збереглися. Натомість у зруйнованих населених пунктах зовсім нічого немає, окрім руїн. Люди вимушені жити у дворах та готувати їжу на багаттях.

Дехто досі не розуміє, що росія зіпсувала їм життя

Журналіст вважає, що багато місцевих вже розуміють, що якби у 2014 році ці території залишилися під контролем України, їм не довелося б переживати таке жахіття. Звісно, про всіх такого сказати не можна.

Дехто не розуміє жодного причинно-наслідкового зв'язку, вони, як сказав Казанський, невиліковні. Хтось по-справжньому зрозумів, а хтось – зрозумів, але відмовляється це визнавати, адже це означає визнати власну помилку та відповідальність за те, що така ситуація склалася.

Джерело: 24 канал

Боєприпаси для України: В Чехії відповіли, скільки наразі зібрано коштів на снаряди для ЗСУ і скільки ще прагнуть зібрати цьогоріч

середа, 8 травень 2024, 4:15

До ініціативи Чехії щодо снарядів приєднались вже два десятки країн з Європейського союзу й НАТО. Кошти на близько 500 тисяч артилерійських снарядів для України вже зібрані нині в межах чеської ініціативи. Про це розповів міністр закордонних справ Чехі...

Завітали в гості ATACMS: В окупованому Луганську грандіозна пожежа (відео)

середа, 8 травень 2024, 1:45

Увечері у вівторок, 7 травня серія вибухів пролунала в окупованому Луганську. За попередніми даними там спалахнула нафтобаза. Про це повідомляють у соцмережах та росЗМІ із посиланням на окупаційну владу. . "Декілька вибухів пролунало в Луганську. У мі...