"Нічого не виключаю, Росія не може перемогти": Макрон виступив із новою заявою щодо введення військ в Україну

Президент Франції Еммануель Макрон не виключає відправлення військ в Україну, оскільки його головна стратегічна мета: Росія не може перемогти, передають Патріоти України з посиланням на The Economist.

"Як я вже сказав, я нічого не відкидаю (зокрема, введення військ в Україну,- ред.), тому що ми зіткнулися з людиною, яка нічого не відкидає. Ми, безсумнівно, були занадто нерішучі, визначаючи межі наших дій для того, у кого їх більше немає і хто є агресором", - заявив він.

Макрон наголосив, що здатність Європи - бути авторитетними, продовжувати допомагати, дати Україні засоби для опору.

"Але наш авторитет також залежить від здатності стримувати, не даючи повної ясності в тому, що ми будемо або не будемо робити. В іншому випадку ми самі себе послаблюємо, а це ті рамки, в яких ми діяли досі", - заявив він.

Президент Франції розповів, що в наступні тижні багато країн заявили, що їм зрозумілий підхід Парижа.

"У мене є чітка стратегічна мета: Росія не може перемогти в Україні. Якщо Росія переможе в Україні, в Європі не буде безпеки. Хто може прикидатися, що Росія зупиниться на цьому? Яка безпека буде в інших сусідніх країн - Молдови, Румунії, Польщі, Литви та інших? І що за довіра до європейців, які витратили б мільярди, сказали б, що на карту поставлено виживання континенту, і не дали б собі коштів, щоб зупинити Росію? Так що так, ми не повинні нічого виключати, тому що наша мета полягає в тому, щоб Росія ніколи не змогла перемогти в Україні", - підкреслив він.

"Проблема в тому...": Історик пояснив, чому вихід на кордони 1991 року - не повна перемога

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:30

Повна перемога для України - це не повернення територій у кордонах 1991 року, а створення ситуації, в якій Росія більше ніколи не загрожуватиме Україні. Таку думку висловив історик Владлен Мараєв в інтерв'ю "УП". "Проблема в тому, що вихід на кордони 1...

Знищено носії "Кинджалів" та інші бойові літаки: З'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек після ракетного удару

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:06

На супутникових знімках Plаnеt.соm, котрі поширила Російська служба Радіо Свобода, зроблених над аеродромом Бельбек у Криму 16 травня, зафіксовано район стоянки літаків Су-27, Су-30 та Міг-31. На знімках компанії Maxar видно, що два МіГ-31 і один Су-27...