Нічого свого: У Москві прикрасили площу "ДНР" шрифтом, вкраденим у київських дизайнерів (фото)

Днями в Москві з'явилася площа так званої "Донецької народної республіки", розташована вона біля посольства США. Поки триває ремонт площі, її затягли банерами з пропагандистськими гаслами, проте з'ясувалося, що шрифт на них було вкрадено у дизайнерів із Києва, які самі й заявили про його неправомірне використання, передають Патріоти України.

Автори використаного в Москві шрифту KTF Jermilov — це українські дизайнери Олесь Гергун та Євген Анфалов. Олесь Гергун прокоментував те, що сталося, заявивши, що їхній KTF Jermilov використовується для "тупої пропаганди без моральних і юридичних прав на це".

Саме цей шрифт використовується на банерах на підтримку України у всьому світі, про що дизайнери з гордістю заявляли.


А тепер він зненацька з'явився там, де автори його не очікували побачити — у Москві.

Нагадаємо, відкриття нової площі у Москві пройшло з великою помпою. На відкритті таблички навіть був присутній віцеспікер Держдуми РФ Петро Толстой, який заявив, що дуже радий новій назві.

"Я на цій вулиці народився, ось у цьому будинку виріс і дуже добре знаю і цю площу, і ці краї. Я дуже радий тому, що зараз вона носитиме ось таку назву", — сказав депутат.

Він також заявив, що незабаром у російській столиці з'явиться і площа так званої ЛНР. Тільки де, поки що невідомо. Найближчим часом московська влада розгляне можливість перейменування місця перед Посольством ФРН.

Раніше це місце не називалося. На честь окупованої території України назвали безіменну територію, що йде від Великого Дев'ятинського провулка до Малого Конюшківського провулку вздовж Конюшківської вулиці у Пресненському районі Центрального адміністративного округу Москви.

Чомусь прозвали "Покидьком": Українські танкісти розповіли про плюси і мінуси Challenger 2 у бою

четвер, 25 квітень 2024, 7:39

Велика Британія передала Україні 14 танків Challenger 2. Бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади розказали про застосування машин на полі бою. Про це йдеться у репортажі hromadske, передають Патріоти України. Військові кажуть, що Challenger 2 — ц...

"Кожен день я чую новини з фронту": Боєць ГУР різко висловився про те, що потрібно змінити в армії

четвер, 25 квітень 2024, 7:30

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” повернувся у стрій після 13 місяців перебування у російському полоні та продовжує виконувати завдання по знищенню окупантів. В ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA військовий відповів, які зміни ...