Нідерланди дозволили Україні застосовувати F-16 для ударів по території РФ

Росії нідерландські винищувачі F-16. Про це повідомив командувач Збройних сил Нідерландів Онно Ейхельсхайм. Про це пише NOS у четвер, 29 серпня, передають Патріоти України.

«Ми не запроваджували жодних обмежень на використання і дальність дії F-16 за умови дотримання законів війни», — заявив Ейхельсгайм.

Він також зазначив, що Україна може використовувати іншу надану Нідерландами зброю, зокрема під час операції в Курській області РФ, за умови «дотримання гуманітарних законів війни». Вищий військовий офіцер Нідерландів вважає операцію України на територію Росії «блискучою з практичної точки зору».

«Вони досить швидко захопили велику територію, використовуючи нові методи. Тим самим вони створили дилему для Путіна», — каже Ейхельсхайм. Нідерланди надали Україні 24 літаки F-16. Ейхельсхайм не став уточнювати, скільки з них уже розгорнуто в Україні.

Gripen рветься в майбутнє: Концерн Saab представив концепт винищувача шостого покоління для ВПС Швеції

четвер, 29 серпень 2024, 17:00

Група Saab AB поширила концептуальний рендер одного з варіантів її пропозиції щодо перспективного пілотованого або безпілотного винищувача шостого покоління для шведських збройних сил, передають Патріоти України з посиланням на Army Recognition. Розро...

Основна мета росіян - створити південний фланг на Покровському напрямку: Коваленко пояснив задум ворога

четвер, 29 серпень 2024, 16:44

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко вважає, що росіяни намагатимуться створити на Покровському напрямку південний фланг. Таку думку він висловив у етері Еспресо, передають Патріоти України. "Ми знаходимось в с...