Нідерланди нададуть Україні ще один ЗРК Patriot

Нідерланди нададуть Україні додатковий комплекс Patriot для посилення протиповітряної оборони.П ро це в неділю, 7 липня, заявили міністри оборони та закордонних справ Нідерландів Рубен Брекельманс і Каспаро Вельдкамп під час спільного брифінгу з українським міністром закордонних справ Дмитром Кулебою у Києві, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Радіо Свобода”.

За словами Кулеби, сьогодні обговорили, як ця ініціатива буде реалізована і очікувані терміни доставки цього комплексу до України.

Міністр закордонних справ Нідерландів Каспаро Вельдкамп також заявив, що його країна виділить 2 мільйони євро на проведення криміналістичних досліджень та ідентифікації тіл, і передасть Україні криміналістичну лабораторію.

“Щоб ближче до лінії фронту у вас були судово-експертні можливості, щоб забезпечити справедливість для родин усіх українців, чиї тіла повертають із фронту”, – наголосив він.

На концерті Кобзона - аншлаг: ЗМІ з'ясували, скільки військових втратила Росія за рік боїв під Вугледаром

неділя, 6 жовтень 2024, 7:30

Ворог заплатив вкрай високу ціну за захоплення Вугледара. Наразі навіть приблизно не можна встановити загальну кількість окупантів, які були ліквідовані нашими військовими під час штурмів українського міста, яке Росія намагалася захопити з початку війн...

"Велику роль відіграє ландшафт": Військові заявили про складну ситуацію на Покровському напрямку

неділя, 6 жовтень 2024, 6:27

Ситуація на Покровському напрямку фронту наразі дуже складна, оскільки загарбники проводять штурмові дії цілодобово і залучають для цього велику кількість особового складу та техніки. Про це в етері Еспресо розповів начальник служби зв’язків з громадсь...