Нідерланди повідомили про початок судового переслідування підозрюваних у справі MH17

Нідерланди поінформували Раду безпеки Організації Об'єднаних Націй про початок судового переслідування перших чотирьох підозрюваних у збитті літака рейсу MH17. Про це йдеться у заяві на сайті уряду Нідерландів, зазначають Патріоти України/

"Кримінальне судочинство стосовно чотирьох підозрюваних осіб у збитті літака рейсу MH17 розпочнеться 9 березня 2020 року. Це важлива віха, яка наближає нас до встановлення правди і забезпечення справедливості для жертв та їхніх близьких родичів", - йдеться у заяві.

У цьому зв'язку сказано, що сьогодні Нідерланди сповістили Радбез ООН про початок судового процесу від імені Спільної слідчої групи, до якої входять Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди і Україна. У повідомленні нагадується, що у червні 2019 року Державна прокуратура Нідерландів вирішила розпочати судове переслідування чотирьох підозрюваних осіб за одностайної підтримки слідчих органів з країн Спільної слідчої групи. Водночас, сказано, що кримінальне розслідування стосовно встановлення участі інших осіб досі продовжується.

"Відповідно до резолюції (Ради безпеки) ООН №2166 Нідерланди закликають усі країни, в тому числі Російську Федерацію, повністю взаємодіяти з кримінальним розслідуванням Спільної слідчої групи", - наголошується у повідомленні.

Також сказано, що для судового процесу знадобиться час і терпіння. "Шляхом відстеження і переслідування тих осіб, які є відповідальними за збиття літака рейсу MH17, ми наближаємося до встановлення того, що сталося. Це залишається найвищим пріоритетом для уряду. Смерть 298 невинних людей 17 різних національностей не може залишитися безкарною. Ми віддані цій меті разом з іншими країнами Спільної слідчої групи і з широкою підтримкою міжнародної спільноти", - сказано у повідомленні уряду Нідерландів.

Нагадаємо, літак "Боїнг-777" Малайзійських авіаліній, який прямував з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі Тореза (Донецька область). Унаслідок падіння загинуло 298 осіб.

Суд щодо трагедії літака Boeing 777 рейсу МН17 розпочнеться 9 березня 2020 на судовому комплексі "Схіпхол", який розташований приблизно за 50 км від Гааги.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...