Нідерланди та Данія не поставлятимуть Україні Leopard 2, але зроблять інший внесок для "танкової коаліції", - Welt

Уряди Нідерландів та Данії оголосили, що не поставлятимуть Україні танки Leopard 2. Як компенсацію за вихід із "танкової коаліції" ці країни зроблять фінансовий внесок у ремонт 100 танків Leopard 1 для наших Збройних сил на промислових складах Німеччини. Про це повідомляє видання Welt, передають Патріоти України.

Зазначається, що прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, наприклад, заявив, що його країна може надати 18 орендованих у Німеччини Leopard 2, які досі використовувалися в німецько-голландському батальйоні.

Наголошується, що ці танки недоступні для України – мовляв, рішення було ухвалено "під час тісних консультацій між Нідерландами та Німеччиною".

Данські урядові кола також заявили, що країна, яка володіє 44 танками найсучаснішої моделі Leopard 2A7, не братиме участі в альянсі, проте спільно з Нідерландами зголосилися відремонтувати 100 танків Leopard 1. Самі вони не володіють жодним із цих старих танків.

Ба більше, журналісти побачили ознаки того, що Фінляндія також не хоче постачати Україні танки, поки не вступить до НАТО, хоча ця країна, яка має великий арсенал з 200 танків Leopard 2, тривалий час вважалася важливою частиною коаліції.

У матеріалі наголосили, що Німеччина зараз опинилася на самоті, коли справа доходить до поставок Leopard. Разом із обіцяними 178 танками покоління Leopard 1 Федеративна Республіка тепер поставить Києву майже 200 основних бойових танків. Це набагато більше, ніж інші великі західні країни: США поставлять 31 основний бойовий танк, Велика Британія – 14, а Франція – жодного.

Тільки постачання з Польщі, сотні танків радянського та вітчизняного виробництва, можуть зрівнятися із зобов'язаннями Німеччини.


Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...