Нідерланди з Данією відремонтували для України свої перші Leopard 2

Перші два з 14 танків Leopard 2, що були придбані Нідерландами та Данією для України, пройшли капітальний ремонт на потужностях німецького оборонного концерну Rheinmetall і готові до відправлення. Про це повідомила глава Міністерства оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен у соцмережі Х.

"Перші два із 14 танків Leopard 2 для України готові до використання. Нідерланди та Данія замовили їх у промисловості. Після підготовки українських військових, сучасні бойові танки будуть доставлені в Україну в найкоротші терміни", - написала вона.

Спочатку танки відправлять до Польщі для навчання українських військовослужбовців. Також, невдовзі Rheinmetall відремонтує наступні 12 танків. Згідно з планом, танки з запчастинами та боєприпасами будуть доставлені в Україну літа.

Наступ на Часів Яр коштував Росії тисяч втрат: У Forbes оцінили "успіхи" армії Путіна

субота, 6 липень 2024, 6:42

У Часовому Ярі тривають, ймовірно, найбільш жорстокі бої за територію, оскільки росіяни прагнуть розширити свої успіхи в одному з небагатьох місць, де вони взагалі просуваються вперед. Про це пише Forbes, передають Патріоти України. Наступ росіян на Ча...

Настав час "передати факел": 168 впливових демократів спрямували звернення до Байдена з закликом знятися з виборів - WP

субота, 6 липень 2024, 6:00

Група донорів передвиборчої кампанії Джо Байдена, громадських лідерів і відомих підприємців направили йому листа, в якому закликали знятися з виборів і поступитися місцем іншому представнику Демократичної партії. Про це у п'ятницю, 5 липня, пише The Wa...