"Нє імєєт аналагав в мірє": Росія вивела в перше плавання "бойовий криголам"

Головний патрульний корабель льодового класу "Іван Папанін" проекту 23550 вийшов на перші випробування, повідомляють Патріоти України з посиланням на портал The War Zone.

"Патрульний корабель "Іван Папанін", побудований для ВМФ Росії на "Адміралтейських верфях", вийшов на заводські ходові випробування", – йдеться у заяві департаменту інформації та масових комунікацій Міноборони Росії.

Російські джерела щапевняють, що підготовку екіпажу вели за спеціальними програмами, які передбачають експлуатацію техніки та озброєння кораблів цього проєкту в арктичних умовах.

Під час підготовки було задіяно навчально-тренажерні комплекси, на яких відпрацьовувалися різні завдання у складі корабельних бойових розрахунків.

Планується, що після випробувань "Іван Папанін" увійде до складу Військово-морського флоту Росії та буде нести службу на Північному флоті.

Універсальні патрульні кораблі проєкту 23550 э багатоцільовими патрульними кораблями та прикордонними сторожовими кораблями льодового класу для Арктики, які здатні виконувати завдання криголаму, буксиру, пожежного судна та військового корабля. За класифікацією кораблів ВМФ РФ вони належать до кораблів 2-го рангу.

Екіпаж корабля складає 60 осіб. За даними з відкритих джерел, він має одну 76,2-мм артилерійську установку АК-176МА та може нести вісім ПЗРК "Ігла" або "Верба". Опціонально корабель може використовувати контейнерні пускові установки для крилатих ракет.

Фіцо після замаху матиме постійні проблеми зі здоров'ям: що відомо про стан прем'єра Словаччини

вівторок, 2 липень 2024, 10:28

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо матиме постійні проблеми зі здоров’ям після того, як пережив скоєний на нього замах у травні. Попри те, що стан Фіцо поступово покращується, він, ймовірно, матиме проблеми з опорно-руховим апаратом. Про це заявив ...

Електорат Фіцо та проклятий радянський спадок: Стало відомо, скільки словаків бажають аби у війні проти України перемогла Москва

вівторок, 2 липень 2024, 9:45

Близько 14% жителів Словаччини хотіли б, щоб Росія перемогла у війні проти України, 33% опитаних бажають перемоги Україні. Про це йдеться в результатах опитування агентства Ipsos для організації Central European Digital Media Observatory, які у понеділ...