Ніяк інакше? Група Єрмака-Расмуссена назвала крайню дату вступу України в НАТО

Міжнародна робоча група з безпекових питань та євроатлантичної інтеграції України Єрмака-Расмуссена пропонує встановити чіткі часові межі вступу нашої держави до НАТО. Група підготувала пропозиції, в яких назвала крайню дату вступу України до Північноатлантичного альянсу – не пізніше липня 2028 року за виконання конкретних умов.Про це йдеться в оприлюдненому звіті групи Єрмака-Расмуссена. Документ пропонує НАТО запросити Україну розпочати переговори про вступ та визначити конкретні умови членства на липневому саміті Альянсу.

У звіті обґрунтовано необхідність розпочати переговори про вступ нашої країни до НАТО. "На саміті НАТО, який відбудеться в липні у Вашингтоні, Альянс має надати Україні запрошення розпочати переговори про вступ та запросити Раду Україна – НАТО визначити конкретні умови членства. Надійна перспектива членства в НАТО є способом переконати Росію, що вона не виграє від ведення війни. Запрошення України зараз розпочати переговори про вступ – це спосіб дати чіткий сигнал Росії про необхідність припинити війну та дати Україні шанс на справедливий мир", – наголошується у звіті.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак пояснив, що якщо Україні не нададуть запрошення на Вашингтонському саміті, це може ще більше посилити агресію з боку Росії.

"Сильні та чіткі рішення на саміті НАТО в липні будуть надзвичайно важливими для майбутнього справедливого миру в Україні та всьому євроатлантичному регіоні. Вони також стануть гарною мотивацією та потужною підтримкою для українських військових та всіх наших громадян", – сказав Єрмак.

Група запропонувала встановити часові межі вступу України до Північноатлантичного альянсу – не пізніше липня 2028 року за виконання конкретних умов. Також в документі пропонують збільшити зусилля України та її союзників на стримування російської агресії в повітрі, на морі і на землі, та зняти всі застереження щодо типів озброєння, яке постачається в нашу країну. І, що важливо, зняти всі обмеження щодо способів використання цієї зброї проти військових цілей у РФ.

Також міжнародна робоча група наголошує на необхідності об’єднати всі двосторонні угоди із безпеки між Україною та її партнерами в межах міжнародного договору (компакту). Його метою має бути розбудова Збройних Сил України, щоб вони могли до кінця десятиліття досягти потрібного розміру та достатньо міцної структури для захисту від можливого нападу Росії в майбутньому та посилення колективної оборони НАТО.Окрім того, документ пропонує, щоб члени НАТО зобов’язалися витрачати 0,25% свого ВВП на військову допомогу Україні, а також розблокувати заморожені російські активи на 300 мільярдів доларів і використати їх на підтримку нашої країни.

У Білому домі дали офіційне роз'яснення, чи Україна може бити по міжнародно визнаній теріторії Росії ракетами ATACMS

субота, 1 червень 2024, 3:25

Рішення Сполучених Штатів дозволити Україні удари американською зброєю по військових цілях у Росії не поширюються на далекобійні ракети ATACMS. . Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН, яке вийшло в етері телемарафону ввечері 31 травня, розповів директор...

75 українців повернули з російського полону: Омбудсмен Лубінець розповів шокуючі подробиці

п’ятниця, 31 травень 2024, 23:29

Сьогодні, 31 травня, відбувся обмін військовополоненими внаслідок якого Україна змогла повернути 71 воїна та чотирьох цивільних. Повернуті втратили десятки кілограмів ваги, кожен потребує лікування та реабілітації. Про це розповів уповноважений Верховн...