Ніяка не "старша сестра", а навпаки: Епіфаній вказав РПЦ на її справедливе місце в світі та історії православ'я

Митрополит Київський, глава Православної церкви України Епіфаній вважає російську православну церкву донькою церкви Української. Про це повідомляє прес-служба ПЦУ, зазначають Патріоти України.

Епіфаній сказав, що російська православна церква – це помісна церква, яку так і сприймає ПЦУ, як дочку, народжену від Дніпровської купелі.

За його словами, російська церква народилася через місіонерів, які проповідували християнство від Києва по всій Русі. Епіфаній сказав, що ПЦУ хоче мати нормальне спілкування з РПЦ.

Також Митрополит заявив, що російській церкві вже пора припиняти сподіватися, що її церковна влада над Україною повернеться назад.

Епіфаній нагадав, що Томос, який був даний ПЦУ, назавжди встановив її статус як Помісної церкви у Вселенському православ’ї.

Відпрацювали точно: З’явилися супутникові знімки з місця удару ГУР по швидкісному катеру РФ у Криму

понеділок, 6 травень 2024, 17:49

Журналісти "Схем" опублікували супутникові знімки з місця удару української розвідки по швидкісному російському катеру в тимчасово окупованому Криму в ніч на 6 травня, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що журналісти встановили точну л...

"Ми бачимо": Росіяни мають великі запаси радянської військової техніки, - військовий ЗСУ

понеділок, 6 травень 2024, 17:30

Російські окупанти мають великі запаси радянської техніки. Про це в ефірі "Київ24" повідомив військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко, передають Патріоти України. За його словами, в основному росіяни відправляють ...