"Ніякого мосту. Ми - Захід. На мосту або під мостом нехай сидять інші. Ми - частина Заходу": Портников про те, якою має бути логіка держави

"Новий президент Латвії Егіл Левітс - один з найдосвідченіших міжнародних юристів у цій балтійській країні - категорично спростовує відомий стереотип про те, що Латвія повинна бути мостом між Сходом і Заходом", - пише у своєму блозі політолог Віталій Портников, повідомляють Патріоти України, і продовжує:

"Ніякого мосту. Ми - Захід. На мосту або під мостом нехай сидять інші. Ми - частина Заходу" - підкреслює глава держави.

Тільки згода з цією простою думкою забезпечує долю будь-якої цивілізованої держави. Україну теж намагаються постійно зобразити якимсь мостом між Росією і Європою і журяться, як же це поганий Кремль не розуміє всіх переваг, які перед ним відкриються, якщо він дасть нам можливість відігравати роль моста.

Але це - ніяка не логіка мосту. Це логіка борделя, готовність поступитися принципами і майбутнім заради "спокійною і заможного життя". Логіка міщанина, а не громадянина. І саме в цій логіці українське суспільство жило з часів проголошення незалежності нашої країни, саме ця логіка перетворила Україну в одну з найбідніших країн Європи, країну-інваліда з патерналістським і інертним населенням. У той час, як наші сусіди, які не хотіли бути ніякими мостами, приєднувалися до НАТО і ЄС, покращували рівень життя, голосували за професіоналів і державників, а не за "червоних директорів", завідувачів базами і олігархічних ставлеників.

Своїми голосуваннями, своїми вічними спробами стати мостом українці постійно пишуть вирок своїй країні з перервами на повстання.

Тим часом, Росії не потрібні ніякі мости. Росія і сама має кордон з Євросоюзом, а зараз, коли вона будує нові трубопроводи, вона тим самим готується позбавити Україну і її транзитної функції - ось тобі і міст! Росії потрібно від України тільки одне - щоб Україна стала Сходом. Ні, не мостом між Сходом і Заходом, а просто Сходом. А ще краще - просто Росією. Адже ми "один народ".

Українцям доведеться зробити вибір. Вибір на користь відмови від ідеї мосту, захисту власної ідентичності, відрази до популізму, який став новою політичною релігією безвідповідальних українських міщан, цих добровільних гробарів своєї країни.

Рано чи пізно українському президенту теж доведеться сказати те, що говорить президент Латвії: ми - не міст. Важливо буде, що він скаже після цього, чи буде він вважати Україну цивілізованим Заходом або авторитарним Сходом".

Джерело: Еспресо.ТV

Чехія знайшла для України вже мільйон снарядів - ЗМІ

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:22

Учасники ініціативи Чехії із закупівлі боєприпасів для потреб ЗСУ підписали угоду, в межах якої Україна отримає мільйон артилерійських снарядів, повідомляє . Спочатку передбачалося закупити 800 тисяч снарядів: 500 тисяч калібру 155 мм та ще 300 тисяч -...

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...