Ніякої допомоги: Поранені "азовці" писали з Оленівки, що їм там улаштували "Бухенвальд", - Денісова

Бійці полку "Азов", які захищали Маріуполь і зараз перебувають у російському полоні, змогли передати звістку про себе. Зокрема, поранені українські захисники "Азовсталі" порівняли умови свого перебування в полоні з нацистським концентраційним табором Бухенвальд, передають Патріоти України.

Про це розповіла колишня омбудсменка Людмила Денісова в ексклюзивному інтерв'ю lb.ua. Вона зазначила, що отримала повідомлення від українських військовополонених, які утримуються в Оленівці – селі у Донецькій області, неподалік Маріуполя, яке під окупацією РФ. Саме туди було доправлено важкопоранених "азовців".

"Писали, що у них там Бухенвальд, що дуже погано з їжею, пораненим не надають лікування. Ми про це написали і розповсюдили таку інформацію", – розповіла Денісова. Колишня омбудсменка зазначила, що про термін можливого повернення "азовців" із полону нічого не відомо. "Процес дуже складний, і ми бачимо, що Російська Федерація намагається зробити так, що ніби це наші військові — злочинці. Як далі буде, не можу вам повідомити, на жаль", – сказала Денісова.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...