Ніякої екзотики, але й не президент: Бєлковський розповів про нову посаду для Путіна

Сам факт зміни президента країни викличе в світовому співтоваристві прилив оптимізму з можливим пом'якшенням санкцій.
Станіслав Бєлковський. Фото: Главком.

Президент Росії Володимир Путін не піде на президентські вибори у 2024-му році, а передасть владу комусь із наступників приблизно так само, як це зробив його колишній колега Нурсултан Назарбаєв в Казахстані. Про це в своєму телеграм-каналі написав російський політтехнолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України.

За його словами, Путін і далі керуватиме Росією, але з позиції, наприклад, голови Ради безпеки, а президентом при цьому буде інша людина. "У Росії намічається конституційна реформа і оптимальний сценарій транзиту влади близький до казахстанського. Функції-повноваження президента країни і верховного головнокомандуючого розділять. Путін може стати головою Ради безпеки, якому будуть підпорядковані всі силові структури. А вибори виграє хтось інший, не чужий Путіну, який і стане президентом Росії", – припустив Бєлковський.

За його словами, такий сценарій зміни влади хороший тим, що не вимагає ніякої екзотики типу приєднання Білорусі. Але головна його перевага в реалізації до 2024 року. "Сам факт зміни президента країни викличе в світовому співтоваристві прилив оптимізму з можливим пом'якшенням санкцій – навіть без якихось змін на українському фронті. Але крім цього сценарію, розглядається ще кілька", – підсумував політтехнолог.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...