"Ніякої евакуації немає": Терехов прокоментував чутки про новий наступ військ РФ на Харків

На тлі низки новин про ймовірний наступ росіян на Харків з метою захоплення, мер міста Ігор Терехов в коментарі для ТСН.ua розповів про ситуацію в місті та прокоментував те, чи буде евакуація з деяких районів міста, передають Патріоти України.

"Це так звана ІПСО Росії проти України, вона постійно підтримується Росією для того, щоб люди були в паніці, хвилювались. Це інформаційний фронт та інформаційна війна, – каже очільник Харкова, коментуючи новини про ймовірний наступ росіян на саме місто Харків. – Людям треба роз'яснювати, що це брехня, треба заспокоювати, щоб не було хвилювань".

Резюмуючи, Ігор Терехов каже, цитуючи Головнокомандувача ЗСУ, що якщо у росіян є думки захоплювати Харків, то цей наступ для них буде фатальним.

На питання про те, чи збільшується останнім часом інтенсивність атак по місту, Ігор Терехов відповів: "Можно об'єктивно сказати, що росіяни почали використовувати нову зброю – КАБи. До певного часу Харків обстрілювали тільки С-300, потім почали "шахедами", балістикою. Вони ведуть війну на ураження. У нас були випадки, коли ми не могли рахувати кількість обстрілів, коли в 2022 році росіяни стояли навколо Кільцевої дороги. Не було можливості порахувати того, скільки по Харкову летіло всього..."

На питання про те, чи є потреба у евакуації мешканців окремих районів Харкова, Ігор Терехов відповів так: "Ніякої евакуації немає. Новини про це – інформаційна війна. Розповсюдження інформації про евакуацію навмисно робиться, щоб люди хвилювались. Інформація про евакуацію – фейки та інформаційна війна проти Харкова та проти України".

До цього очільник міста додає, що в Харкові наразі непроста ситуація з постачанням електроенергії в домівки містян.

"Є віялові вимкнення, напруги не вистачає. Електроенергія подається за графіками. Щодо всього іншого – ми запустили декілька тролейбусних маршрутів, працюють автобусні маршрути, працює метрополітен", – каже міський голова.

За словами Терехова, не викликає занепокоєння ситуація і з ядерною установкою "Джерело нейтронів", яка була знеструмлена через обстріли путінською армією. "Радіаційної загрози немає", – коротко відповів Ігор Терехов.

Шукають незгодних із окупацією: Росіяни створили "антитерористичну комісію" на ТОТ

четвер, 16 травень 2024, 20:01

Росіяни створили на тимчасово окупованих територіях псевдоправоохоронне об’єднання - "антитерористичну комісію" і шукають у соцмережах незгодних з окупацією. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передають Патріоти України. "Хочуть трим...

"Словаки дали нам приклад": Туск заявив про погрози на свою адресу після замаху на Фіцо

четвер, 16 травень 2024, 19:53

У четвер, 16 травня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оприлюднив одну з погроз, отриманих на свою адресу після замаху на главу уряду Словаччини Роберта Фіцо, передають Патріоти України. На своїй сторінці в X Туск показав скріншот поста, в якому йдет...