Ніякої тиші, попри заяви ворога: У Маріуполі тривають вуличні бої біля "Азовсталі"

У Маріуполі тривають вуличні бої біля заводу "Азовсталь". Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у своєму Telegram-каналі.

"Повітряні атаки на "Азовсталь" не стихають. Ніякої тиші, але намагання штурму раз за разом. Попри заяви. Єдине - з публічного інформаційного поля різко зникли публікації боїв. Окупанти намагаються пояснити собі, чому Путін майже погодився на евакуацію, одночасно, не приховуючи подальших планів щодо "Азовсталі" і наших захисників", - зазначив він.

"При тому знову тривають вуличні бої в секторі від заводоуправління "Азовсталі" до вул. Українського Козацтва (парк Веселка)", - написав Андрющенко.

За його даними, від учора російські окупанти заборонили в’їзд в місто навіть з боку окупованого Новоазовська. "Окрім того, обмежено пересування всередині міста. Потрапити в Маріуполь без посвідчення про проходження фільтрації для громадян України неможливо", - зазначив Андрющенко.

Водночас, за його словами, для громадян Росії та бойовиків з "ДНР" видають дозвіл на в’їзд без фільтрації на 3 дні. "Саме посвідчення про проходження фільтрації для всіх інших діє лише 7 днів. Окрім того, окупанти анонсували окремий папір – дозвіл на перебування на вулиці. Місто дедалі перетворюють на реально гетто. Ставлення з боку окупантів до маріупольців, як до рабів, не зважаючи на проукраїнські або проросійські погляди мешканців. Деякі поступки роблять літнім людям та дітям, всі інші - в однаковому стані постійного психологічного тиску", - наголосив він.

Путін не зупиниться: Генінспектор Бундесверу заявив, що РФ може підготуватися до нападу на НАТО через 5-8 років

субота, 20 квітень 2024, 8:30

Росія може бути готова до військового нападу на країни НАТО вже через п’ять-вісім років. Щоб бути загрозою, спочатку їй потрібно відновити свої сили, виснажені в Україні, вважає генеральний інспектор Бундесверу Карстен Бреєр, передають Патріоти Україн...

Громадяни Словаччини, після відмови уряду Фіцо підтримати ініціативу Чехії, зібрали понад 2 млн євро на снаряди для України

субота, 20 квітень 2024, 8:05

Жителі Словаччини зібрали понад два мільйони євро на купівлю снарядів для України, після того, як влада країни відмовилася підтримати ініціативу Чехії зі збору коштів та пошуку боєприпасів для Києва. Суму зібрали менш ніж за дві доби. У кампанії, яка п...