Ніякої зради: Польща не відправлятиме українських біженців до інших країн ЄС і не проситиме допомогу на їхнє утримання

Польща втричі багатша за Україну і має фінансові можливості утримувати біженців. Крім того, польська влада не вимагатиме від біженців виїжджати з Польщі до інших країн ЄС. Таку заяву зробив віцепрем'єр Польщі Ярослав Качинський в інтерв'ю "Рolska Times", передають Патріоти України.

"У нас є правило – ніяких переїздів. Якщо хтось хоче залишитися тут, він залишається, а якщо хоче піти, він іде. Ми нікого не змушуємо нічого робити. І друге правило – ми не просимо допомоги. Звичайно, ми вважаємо, що заслуговуємо на якусь допомогу, але просити її не будемо", – каже Качинський.

Також він додав, що економічна ситуація у Польщі дозволяє забезпечити всім необхідним усіх українських біженців. "Ми країна в абсолютно хорошому стані, більш ніж утричі багатша, ніж на початку 90-х, і більш ніж утричі багатша за Україну в розрахунку на душу населення", – зазначив віцепрем'єр.

Нагадаємо, що українці обрали своїм фаворитом Польщу в рейтингу закордонних країн, які виявили максимум солідарності за умов вторгнення Росії. 78% українських респондентів переконані, що саме Варшава надає найбільшу підтримку нашій країні ззовні, свідчать результати опитування Kantar Україна.

Як і коли закінчиться війна в Україні: Жданов назвав найкращий та найгірший сценарії

вівторок, 21 травень 2024, 6:56

Російський диктатор Володимир Путін знову заявив про готовність до “мирних переговорів” з Україною з урахуванням “гарантій безпеки”. Він повторив кремлівські наративи, що Росія нібито ніколи не відмовлялася від переговорів для “справедливого врегулюван...

Ворог прагнув але не досяг: Росіяни планували оточити Харків - The Economist

вівторок, 21 травень 2024, 3:25

Початок наступальної операція перенесли на тиждень раніше. Хоча не факт, що до визначених планом 15-16 травня для такого роду удару у росіян все було б готове. Росіяни під час травневого наступу планували частково оточити Харків . Росіяни планували ча...